De gjorde en forskel

Ejvind Lund Hansen fortæller den 21. januar på Aller Friskole om de mennesker, der har været med til at præge udviklingen i Aller by og sogn

Aller by og sogns historie er gennem tiderne blevet beskrevet fra mange vinkler; men for at forstå en by og en en egns udvikling, skal man kende nogle af de mennesker, som har været med til at gøre en forskel.
Dem kan man høre om ved et arrangement den 21. januar på Aller Friskole, hvor Ejvind Lund Hansen vil fortælle om ”Personer og hændelser i Aller sogns historie”. Aftenen er arrangeret af Christiansfeld Lokalhistoriske Forening.
"Der er skrevet og talt om Aller sogns historie af flere personer, der har bidraget til at gøre nutiden opmærksom på det, der gik forud; men beskæftiger man sig med sognets historie, dukker der ind imellem personer og hændelser op, som kan være interessante at sætte ind i tankerne, når beretninger om dagligdagen i sognets eller landsbyen Aller skulle skrives", siger Ejvind Lund Hansen.

Mange generationer

Der er personer i familier, som gennem flere århundreder har kunnet tælles blandt sognets beboere og således har været med til at tegne et billede af egnen, landsbyen og det, der gjorde Aller til et levende samfund.
Ejvind Lund Hansen vil berette om nogle af de personer og deres liv, som har haft tilknytning til Aller sogns op gennem en lang periode, og som også har været med til at præge udviklingen i Aller by og sogn.
Beretningen tager sin begyndelse i slutningen af 1700-tallet og slutter efter anden verdenskrig i midten af 1900-tallet, da samfundsordenen ændrede sig – også for Aller by og sogn.

Publiceret 19 January 2014 07:00