Butikschef Simon Christensen fik æren af at overrække checken til hospitalsklovnen Tut, der til daglig har sin gang på børneafdelingen i Aalborg og i Hjørring.

Butikschef Simon Christensen fik æren af at overrække checken til hospitalsklovnen Tut, der til daglig har sin gang på børneafdelingen i Aalborg og i Hjørring.

Klovne søges

Danske Hospitalsklovne leder lige nu efter seks nye hospitalsklovne og opfordrer interesserede til at ansøge

Humor, komisk talent og stærke empatiske evner. Det er, hvad Danske Hospitalsklovne leder efter, når de i slutningen af februar skal udvælge et nyt hold af hospitalsklovne. Ved hjælp af en donation på 226.668 kr. fra Lidl samt et par andre donationer, kan Danske Hospitalsklovne nu uddanne seks nye klovnetalenter, blandt andet en i Kolding.
”For en lille organisation som vores er det her en stor donation, der virkelig gør en forskel. Vi ser frem til nu at kunne uddanne et nyt hold af hospitalsklovne og klæde dem på til at hjælpe flere børn igennem deres indlæggelser. Samtidig betyder Lidl's engagement i Danske Hospitalsklovne, at vi opnår en større synlighed, og det har også stor værdi for os,” siger direktør for Danske Hospitalsklovne Kenneth Øhrberg.
Lidl's kunder har doneret via småkager I perioden op til jul kunne man i landets 92 Lidl-butikker købe småkager med Danske Hospitalsklovnes logo og derigennem støtte organisationen. I alt blev der solgt 126.668 pakker småkager, hvoraf 1 krone per solgt pakke gik til Danske Hospitalsklovne. Lidl har valgt at lægge 100.000 kr. oveni, så det samlede beløb i alt blev 226.668 kr., som ubeskåret går til Danske Hospitalsklovne.
”Vi er rigtig glade for igen i år at kunne støtte Danske Hospitalsklovne og derigennem bidrage til, at der nu kan uddannes endnu flere klovne. Det er vi rigtig stolte af. Danske Hospitalsklovne gør et kæmpe stykke arbejde for rigtig mange indlagte børn og deres familier, og vi har stor respekt for deres arbejde, ” siger Lidl's kommunikationsansvarlige Rikke Brandes.


Foreningen søger blandt andet en aspirant fra Kolding og inviterer interesserede tilinformationsmøde onsdag d. 29. januar 2014 kl. 17.00-18.30, Kolding Sygehus, Mødelokale Storebælt.
Danske Hospitalsklovne er en landsdækkende forening, som eksisteret siden 2003.
Hospitalsklovnens formål er at sprede glæde blandt børn på danske hospitaler. Med humor, fantasi og nærvær gøres barnets ophold på hospitalet mere overkommeligt og øger barnets selvværd og styrke til at håndtere sin egen situation bedre.

Publiceret 19 January 2014 16:00