For hver gode gerning, børnene gør i januar, donerer Lego Fonden 25 kroner til årets Danmarks Indsamling.

For hver gode gerning, børnene gør i januar, donerer Lego Fonden 25 kroner til årets Danmarks Indsamling.

Børn opfordres til gode gerninger

Biblioteket opfordrer børn til at gøre gode gerninger. For hver gode gerning donerer Lego 25 kroner til Danmarks Indsamlingen

Af
Af Svend Mikael Larsen

Overrask mor og far med morgenmad på sengen, dæk bord i børnehaven eller hjælp med at samle skrald op i naturen. Sådan lyder opfordringen fra Biblioteket Sønderborg til alle børn i kommunen. For hver gode gerning, børnene gør i januar, donerer Lego Fonden nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling.
Årets Danmarks Indsamling går til 12 forskellige lande, fordelt på tre forskellige kontinenter. Formålet er fortsat at sikre langsigtet udviklingshjælp til nogle af verdens allerfattigste mennesker og indfri FN's 2015-mål. Det betyder blandt andet, at indsamlingen skal bidrage til at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015.
”Hver gerning belønnes med 25 kroner, og alt tæller, hvad enten man tager opvasken efter aftensmaden, fejer opgangen eller tegner en tegning til sin farmor,” fortæller børnebibliotekets leder Birgitte Slot Ulstrup.
"Sidste år var det 6.B fra Fryndesholm Skolen i Fynshav, der blev Danmarks mester i gode gerninger. De lavede tilsammen 471 gode gerninger i 2013, så det er spændende, om Sønderborg kommune vil kunne generobre den titel. Det håber vi meget på," siger hun.
Det eneste, man skal gøre, er at hente et skema på biblioteket eller på www.dr.dk/ramasjang eller dr.dk/ultra, udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det på sit lokale bibliotek senest fredag den 31. januar kl. 12.

Publiceret 20 January 2014 10:00