Bassinet der blev fyldt op med havvand - da den kraftige blæst gjorde det umuligt at springe en tur i Køge Bugt.(Foto: JCJ).

Bassinet der blev fyldt op med havvand - da den kraftige blæst gjorde det umuligt at springe en tur i Køge Bugt.(Foto: JCJ).

Festlig dåbshandling trods et barske vintervejr

Af
Per Møller

KØGE: Den 20 år gamle vinterbaderklub, Køge Vikingelaug Valkyrien, kunne søndag den 19. januar byde velkommen til den årlige dåbshandling, hvor skrællinger bliver til vikinger og skjoldmøer efter en tur i "baljen".
Det barske vintervejr med en rigtig kold blæst fra øst gav klubben lidt udfordringer inden dåbshandlingen kunne starte.
- Det blæste jo 23 sekundmeter så derfor kunne vi ikke hoppe i havet. I stedet måtte vi ty til vores bassin som vi stillede op i læsiden af klubhuset - og så pumpede havvand op i, som de ialt 14 skrællinger der skulle døbes, kunne hoppe i, fortæller Dorethe Pedersen, der er runerister/sekretær i Valkyriens bestyrelse.
Trods det kolde vejr forløb alt som det skulle. Der var igen i år lagt masser af fantasi og humor i udklædningerne. Bl.a. havde en kommende viking og en kommende skjoldmø - klubbens ældste medlem Leif Buch på 81 år og Lone Blaastrup valgt at udklæde sig som "brudepar", hvilket fik mange brede smil frem hos alle. Og igen i år var der mødt rigtigt mange publikummer op for at overvære dåbshanlingen.
Efter dåbshandlingen ved klubhuset på Søndre Mole var der frokost på Teaterbygningen, hvor 80 medlemmer havde tilmeldt sig.
- Det bleven rigtig hyggelig eftermiddag med dejlig mad og herlig underholdning, som fik lattermusklerne i sving, fortæller Dorethe Pedersen.

Publiceret 20 January 2014 16:00