Det var det

Det var det "forkerte" hold som kunne danse i SE Arena. Foto: Jan "Kanut" Korsgaard

Klædt af foran 5.000 mennesker

SønderjyskE tabte årets pokalfinale med et brag af dimensioner - Herning vandt 5-0 i SE Arena

Af
Peter Rasmussen

Lad det være sagt med det samme. Der blev faktisk festet i SE Arena ovenpå den kamp, der var udskreget til årets hidtil vildeste - Pokalfinalen mellem tidens to bedste mandskaber: Blue Fox Herning og SønderjyskE.
Det var dog især et par hundrede uldjyder i det ene sving, som festede. De fleste andre klappede pligtskyldigt af de nye pokalmestre. Og det kunne man såmænd lige så godt. For når man får en endefuld på 0-5, så er den som regel fortjent.
Og søndagens afstraffelse var ingen undtagelse. Bortset fra kampens første 19 minutter, var hjemmeholdet ganske enkelt for tandløst. Trods plus på kontoen over skudstatistik, var det de gæstende spillere fra heden, der havde skarpheden. Og en fuldstændig udsolgt SE Arena måtte overgive sig til overmagten.
"Vi har et lille overtag i første periode, men så giver vi et mål væk få sekunder før pausen. Det må ikke ske. Det andet mål, som de laver er lidt uheldigt, men det sker efter at vi ikke får pucken ud af zonen. Vi laver nogle dumme fejl. Samtidig misbruger vi alt for mange målchancer," sagde SønderjyskE-cheftræner Dan Ceman efterfølgende til SønderjyskEs egen hjemmeside.
Der kom ikke endnu et trofæ i skabet i SE Arena, og ikke endnu en "flyer" op at hænge på "pralevæggen". Og det med mentale overskud, som de blå ræve fra Herning er ved at tilspille sig, skal der nok også dystes hårdt når det om nogle uger er selve mesterskabet, som er på spil.
Der gives ikke stilkarakterer og karakterer for det kunstneriske indtryk i ishockey. Men gjorde man det, ville SE Arena nok have fået lidt point for en flot afvikling af pokalfinalen. Men det kan Dan Ceman og Co ikke rigtig bruge til noget.


Kampen i tal

Sønderjyske – Herning 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)
19:49 0-1 Joachim Linnet (Lassen, Rehus)
21:13 0-2 Branislav Rehus (Petruska)
43:25 0-3 Lasse Lassen (M.Jensen, Nielsen)
47:21 0-4 Markus Jensen (Uldall, Nielsen) PP
47:50 0-5 Justin Maylan (Ganzak, Lassen) PP
Udv.: SE 5x2, HBF 4x2
Dommere: Jacob Grumsen & Thomas Lassen
Skud: 29-24 (6-8, 12-7, 11-9)
Tilskuere:  5.000

Publiceret 20 January 2014 07:00