Palle Thomsen er direktør i Danske Byggecentre, som står bag BYGGERI ’14 i Fredericia.

Palle Thomsen er direktør i Danske Byggecentre, som står bag BYGGERI ’14 i Fredericia.

Sætter pris på bæredygtige byggevarer

Fire sydjyske virksomheder vil have byggeriets klimapris

Den 25.-28. februar er der BYGGERI '14 i Messe C i Fredericia, som med ca. 27.000 besøgende og 300 udstillere betragtes som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer. I den forbindelse vil der blive uddelt priser, som fire sydjyske virksomheder er nominerede til.
DLH Danmark A/S fra Kolding er både nomineret til Byggeriets Klima- og Miljøpris for deres FSC-certificerede terrassebrædder og deres CSR-strategi, der bygger på miljøpolitik, sociale- og menneskerettigheder og virksomhedsetik.
Betongruppen RBR A/S fra Varde og Ribe-virksomheden SurfaProducts Denmark ApS er nominerede til klimaprisen, hvor det er Betongruppen RBR A/S' miljøsten, der sikrer hurtig afvanding af befæstede arealer, som har skaffet virksomheden nomineringen.
SurfaProducts Denmark ApS er nomineret for deres SurfaShield C til beton, murværk mv., der via fotokatalyse nedbryder den farlige VOC og NOx.
Endelig er Saint-Gobain Isover A/S fra Vamdrup nomineret til Miljøprisen for deres vintermåtte, som benyttes til frostsikring ved f.eks. betonarbejde. Vintermåtten består af glasuld og plastik, der begge er genbrugsmaterialer og kan indgå i nye produkter efter endt brug.
Det er tredje gang, at priserne uddeles. I alt er 21 virksomheder med i kampen om de priser, klima-, energi- og miljøprisen.
Nomineringskomité består af repræsentanter fra Klima- og Energiministeriet, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, F.R.I, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC, Statens Byggeforskningsinstitut – SBI, DI Byg samt Danske Byggecentre.
”Klima, energi og miljø er stadig meget aktuelle emner i byggeriet. Derfor ønsker vi fortsat aktivt at være med til at fremme udviklingen af bæredygtige byggevarer. Det gør vi bl.a. ved at uddele Byggeriets Klimapris, Energipris og Miljøpris,” siger Palle Thomsen, adm. direktør for Danske Byggecentre, som arrangerer BYGGERI '14.

Kronprins Frederik overrakte Byggeriets Miljøpriser ved messen i 2012. Fotos: Danske Byggecentre

Kronprins Frederik overrakte Byggeriets Miljøpriser ved messen i 2012. Fotos: Danske Byggecentre

Publiceret 20 January 2014 11:00