Energi renovering

Energi frådseriet skal tilsyneladende fortsætte trods renovering af Herfølge Svømmehal.
Svømmeklubben og skolerne lejer svømmehallen af driftsselskabet KSK Facility Service. Driftsselskabet har netop ansøgt Køge Kommune om et ekstra tilskud til gas-regningen på 100.000 kroner i 2014 og 2015.
Ansøgningen kommer samtidigt med at Køge Kommune står for at skal bevillige svømmehallen en renovering på 1.4 millioner kroner i 2014.

Søren Brask, løsgænger og formand for Ejendomsudvalget i Køge Kommune udtaler, at efter renoveringen vil bygningen være i tip-top tilstand.
Sidste år var driftsudgiften til gas i Herfølge Svømmehal på 320.000 kroner. Det svarer til varmeudgiften for 20 parcelhuse. Det er helt uforståeligt, at denne praksis skal fortsætte, når alle andre skal spare på energien. Det er jo i sidste kommunen, der betaler for en stor del driften af svømmehallen, hvad enten pengene kommer fra kultur eller skole budgettet.

At omdanne en høj-kvalitetsenergi som gas til lav-kvalitetsenergi som lunkent vand er at tage hovedet under armen. Solen kan udnyttes langt bedre enten ved solindfald eller ved solvarme.
Gen-indvending af varmen i ventilationsanlægget burde også indgå i et energi-renoveringsprojekt. Inden byrådet sig gode for renoveringen, så bør det undersøges, hvor meget der er spare ved en energi-renovering.

Publiceret 20 January 2014 10:00