Hans Helge Andersen, formand for AAB Vejle, ser frem til, at flere lokale beboere i Løget i Vejle får beskæftigelse i forbindelse med renoveringen af området for 655 millioner kroner.

Hans Helge Andersen, formand for AAB Vejle, ser frem til, at flere lokale beboere i Løget i Vejle får beskæftigelse i forbindelse med renoveringen af området for 655 millioner kroner.

Beboere får jobfordel

Renoveringsprojekt i Løget skal give arbejde til arbejdsløse beboere i lokalområdet

Det store renoveringsprojekt i Løget skal give arbejde til ledige beboere i Løget. Boligforeningen AAB har taget initiativ til at få lavet en partnerskabsaftale med entreprenørerne og Vejle Kommune med det formål at skaffe beskæftigelse til omkring 20 beboere i lokalområdet, der skal være med til at renovere de cirka 1.000 boliger og udeområder i Løget.
“Her i Løget er der flere, der står udenfor arbejdsmarkedet, end i gennemsnit i Danmark. Vi vil gerne hjælpe vores beboere i arbejde,” forklarer Hans Helge Andersen, formand for AAB Vejle.

Opfordring til at søge job

Samtlige beboerne i Løget har modtaget en liste med telefonnumre til alle de håndværkerfirmaer, som de næste to år skal være med til at renovere området. Henvendelsen skal få områdets ledige håndværkere og ufaglærte til at søge job hos firmaerne. Det har flere allerede gjort.
“Vi har via en af vores underentreprenører ansat en person fra området, der selv har henvendt sig, til forefaldende arbejde som oprydning og lignende,” fortæller projektleder Bjarke Pedersen fra hovedentreprenøren Dansk Boligbyg.
“Vi har spurgt vores underentreprenører, om de kan tage lokale folk ind. Vi håber, de vil være behjælpelige,” siger Bjarke Pedersen og tilføjer, at det både kan være faglærte og ufaglærte, der kan gå til hånde.
Den anden hovedentreprenør på renoveringsprojektet, NCC, har ligeledes fået ansøgninger fra lokale beboere, oplyser sektionschef i NCC, Brian Popp.
NCC har nogle teams, der hjælper til på byggepladsen, hvor man gerne vil ansætte lokal arbejdskraft.

Lokalt engagement

Partnerskabsaftalen mellem boligforeningen, kommunen, Dansk Boligbyg og NCC er frivillig, og når man spørger entreprenørerne, skal boligforeningen ikke være bange for, at den frivillige aftale ikke bliver overholdt.
“Det er til alles bedste, hvis lokale folk involveres. Det gavner både beboerne og os, og det skaber opbakning til projektet,” siger Brian Popp, sektionchef i NCC.
Bjarke Pedersen fra Dansk Boligbyg siger:
“Det er kun positivt, hvis de lokale involverer sig. Det giver sammenhold og et godt socialt miljø.”
NCC og Dansk Boligbyg mødes i denne uge med Jobcentret i Vejle Kommune. Her håber man på, at partnerskabsaftalen kan give praktikpladser til unge, der er i gang med en uddannelse på Syddansk Erhvervsskole, fortæller jobkonsulent Bent Iversen.
Også NCC har fokus på at hjælpe unge under uddannelse.
“Vi opfordrer vores fagentreprenører til at tage lærlinge fra Vejle Tekniske Skole samt gerne tage folk fra lokalområdet i jobtræning. Det vil vi meget gerne være med til,” siger Brian Popp, NCC.

Løget renoveres

Boligforeningen AAB renoverer sine næsten 1.000 boliger og udearealer i Løget i Vejle
Projektet varer cirka to år og koster 655 millioner kroner

Publiceret 21 January 2014 10:00