Peter Rosenwanger, Skoda Køge. (Arkivfoto: DS).

Peter Rosenwanger, Skoda Køge. (Arkivfoto: DS).

Bilkøberne i Køge køber større biler

MOTORNYT: Det danske bilsalg slog i 2013 alle rekorder og især de små minibiler er solgt i tusindvis. Men nu er bilkøberne ved at skifte gear og ser i stigende grad efter de større biler igen, lyder det fra ŠKODA Køge.
Især Årets Bil 2014, der også er Årets Firmabil 2014, ŠKODA Octavia er populær og rykkede i december ind som nummer tre på listen over de mest solgte biler i Danmark.
- Salget af minibiler har været meget højt i både 2012 og 2013, og vores Citigo, der lå som nummer tre på listen over de mest solgte biler i 2013, har været med til at dominere markedet. Men nu begynder bilkøberne i Køge altså for alvor at gå efter større biler igen, siger Peter Rosenwanger, salgschef hos ŠKODA Køge.
I første halvår af 2013 var der i top 20 over de mest solgte biler i Danmark kun tre modeller, der ikke var minibiler. Men i december faldt andelen af de mindste biler så fra at udgøre omkring 60 procent på årsbasis til 'kun' godt 50 procent.

Octavia tredje mest solgte i december

Samtidig rykkede den store anmelder-favorit ŠKODA Octavia ind som nummer tre på listen over de mest solgte biler. ŠKODA Køge vurderer da også at have solgt over dobbelt så mange Octavia fra juli til december som i halvåret inden.
- Octavia er en uhyre succes og vi solgte bare flere og flere af dem i andet halvår sidste år. Det kulminerede i december, hvor bilen var den tredje mest solgte på landsplan. Det kunne vi også mærke hos os. Og det ser ud til at fortsætte ind i 2014. Folk går nu igen efter mere plads og komfort samt øget sikkerhed, siger Peter Rosenwanger.
ŠKODA Octavia, der fås fra lige under 200.000 kroner, er den helt store sællert blandt de større biler, men også den lidt mindre Fabia får stadig megen opmærksomhed fra bilkøberne.
- Vi ser en vedvarende interesse for Fabia, der altid har været uhyre populær og tidligere er kåret som Årets Brugtbil og flere gange har været med i opløbet til titlen, siger Peter Rosenwanger.
ŠKODA Octavia blev valgt som Årets Bil 2014 af de danske motorjournalister og som Årets Firmabil 2014 af de danske sælgeres organisation Business Danmark.
pm

Skoda Octavia Combi.

Skoda Octavia Combi.

Publiceret 23 January 2014 16:00