Lovlige graffitivægge og et sted at hænge ud. Det er blandt de mange ønsker til Esbjergs nye Streetmekka fra byens ungdom, der også bliver brugere af stedet.

Lovlige graffitivægge og et sted at hænge ud. Det er blandt de mange ønsker til Esbjergs nye Streetmekka fra byens ungdom, der også bliver brugere af stedet.

Streetmekka tager form

På to workshops har Esbjergs unge kunnet afgive ønsker for, hvad byens nye streetmekka skal indeholde

De har skrevet sms-poesi, bygget Lego, brainstormet, diskuteret og drømt. På to workshops har et udvalg af Esbjergs ungdom givet deres input til, hvad byens nye Streetmekka på Remisen skal indeholde, når det åbner i sidste halvdel af 2015.
Blandt de unges største ønsker til gadeidrætsaktiviteter er skate, street dance, street basket og street soccer, men det er ikke nok.
”Vi har nok steder at gå til noget. Vi mangler et sted, hvor vi bare kan hænge ud”, fortalte en pige i en diskussionsworkshop.
Det er således et kæmpestort ønske fra Esbjergs unge, at Streetmekkaet bliver et sted, hvor man føler sig hjemme, hvor alle er velkomne, og hvor man får nye venner. Det betyder, at muligheder for at hænge ud, kigge på, snakke sammen og slappe af, fra start vil blive tænkt ind i huset blandt andet i form af en mini-café og hyggekroge.

Parkour og hockey

Trods detaljerede planer i støbeskeen allerede er Streetmekkaet på ingen måder en "låst" og færdig konstruktion, når stedet officielt åbner i efteråret 2015. Der skal også være plads til de ting, der opstår senere.
"Streetkulturen handler om at være kreativ og selv at tage initiativ. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at der bliver masser af fri asfalt i GAME StreetMekka Esbjerg, hvor der er plads til alle de aktiviteter, de unge finder på hen ad vejen, fortæller Mikkel Gjelstrup, udviklingschef i gadeidrætsorganisationen GAME, der står bag Streetmekkaet. Den frie asfalt kan for eksempel bruges til parkour, hockey eller workout, som er nogle af de andre aktiviteter, Esbjergs unge nævnte ved de to workshops, hvor også ønsket om et kreativt fristed med plads til koncerter, musikproduktion og kreative workshops blev bragt på bane. Særligt graffitimiljøet, der allerede i dag holder til på remisegrunden, blev fremhævet mange gange. En ung mand sms-digtede for eksempel:
”Det kunne være et sted, hvor væggene er grimme som min mor ville sige, men jeg ville selv betegne det som kunst.”
For at imødekomme disse ønsker vil kulturen og kreativiteten blive en væsentlig del af Streetmekka Esbjerg. Det betyder, at huset blandt andet skal rumme lovlige udendørs graffitivægge og en række fleksible workshoprum, hvor byens unge kan producere musik, tegne og skrive.
På baggrund af de aktiviteter Esbjergs unge har valgt, er der fundet otte lokale unge, der skal deltage i et GAME StreetMekka Esbjerg brugerforum. De otte udvalgte piger og drenge skal rådgive og fungere som talerør for Esbjergs unge igennem hele byggeprocessen frem mod åbningen næste år.

Publiceret 23 January 2014 07:15