FermentationExperts har genoptaget produktionen af dyrefoder og er klar til at installere filtre, der skal fjerne lugtgener fra fabrikkens tørreri.

FermentationExperts har genoptaget produktionen af dyrefoder og er klar til at installere filtre, der skal fjerne lugtgener fra fabrikkens tørreri.

Fabriksejer:

Fornuften sejrede

Foderfabrik genoptager produktion og garanterer en lugtfri fremtid

"Jeg er glad for, at fornuften endelig sejrede."
FermentationExperts/European Proteins ejer og direktør, Jens Legarth, er tilfreds med, at Vejle Byråd har forlænget fabrikkens midlertidige miljøgodkendelse.
"Jeg regner med, at vi starter produktionen igen i aften. Vi har kunder, der venter, så vi regner med at køre på 24-7 de kommende dage," sagde Jens Legarth efter byrådsmødet onsdag aften.
Produktionen af dyrefoder har været næsten lukket siden nytår, hvor den midlertidige miljøgodkendelse udløb til fabrikkens tørreri. Uden tørreri ingen produktion, fordi næsten ingen af fabrikkens kunder selv har mulighed for at tørre foderet, oplyser fabriksejeren.
"Jeg kan jo ikke bare fyre folk, så vi har gået og fejet og kigget på hinanden på fabrikken. Og vi har mistet kunder, men det må vi se på senere," siger Jens Legarth.

Ingen lugt fremover

Politikerne har forlænget miljøgodkendelsen i fire måneder for at give fabrikken tid til at installere et anlæg, der ifølge FermentationExperts fjerner lugten fra tørreriet.
"Jeg har søgt om at sætte filtre op, der tager 93 procent af lugten, så ingen vil blive generet af lugt. Jeg venter bare på svar fra Vejle Kommune. Det tager otte uger at installere filtrene, så jo hurtigere vi får svar, jo hurtigere bliver problemet løst," siger Jens Legarth.
Fabriksejeren har tidligere sagt, at filtrene skal suppleres af en højere skorsten for at opfylde kravene til lugtmålinger. Men han siger nu, at lugtproblemet måske kan klares uden en højere skorsten.
"Jeg vil helst undvære en højere skorsten. Problemet er, at lugtmålinger er ekstremt subjektive og kan svinge med 500 procent fra person til person. Så derfor kan det måske blive nødvendigt med en højere skorsten som sikkerhed. Det skal vi til at finde ud af nu."

null

Publiceret 23 January 2014 07:15