Den bedste velfærdsløsning!

Innovationsprojekt med skoleelever og lokale virksomheder fra Hvidovre Kommune var den store vinder på Velfærdens Innovationsdag

Det var det innovative projekt, Elever af Ellehammer, der i går løb af med sejren, som det mest brugbare løsningsforslag på Danmarks største konference om velfærdsinnovation; Velfærdens Innovationsdag 2014.

Elever af Ellehammer viste velfærdens frontløbere, hvordan innovative elever og lærere fra folkeskolen kan arbejde sammen med lokale virksomheder for at løse konkrete problemer fra virksomhedernes hverdag. Projektets overordnede mål er at få elever og lærere til at arbejde med innovation og kreativitet i skolen. Og det var ikke Hr. hvem som helst, der blev præsenteret for innovationsprojektet fra Hvidovre, men ledere, udviklingschefer og direktører både fra den offentlige og den private sektor. Skolelærer og naturfaglig konsulent Søren Peter Dalby udtaler; - Det er super dejligt at se den store interesse, der er omkring projektet. Jeg ser dagligt den store glæde elever, lærere og virksomheder har af denne form for undervisning, så det er jo fantastisk, hvis andre kan få glæde af vores model. Projektet var udvalgt som en af 50 konkrete velfærdsløsninger, der skulle give konferencens 1200 deltagere et unikt indblik i, hvordan der ude i velfærdsdanmark konstant findes nye og bedre måder at løfte velfærdsopgaverne på. Det var derefter deltagerne der stemte på den mest brugbare løsning. Konferencen var arrangeret af den upartiske tænketank Mandag Morgen, og den fandt sted i Øksnehallen, København, den 23. januar. Elever af Ellehammer har været startskuddet til et større innovationsprojekt. i Hvidovre Kommune. Projektet, som hedder InnovationsLab Hvidovre, er et rammeprojekt, der skal fremme en innovativ kultur på skoler, gymnasium og på bibliotekerne i Hvidovre. Dette er et nyt og spændende projekt, hvor medarbejdere arbejder på tværs af forvaltninger og institutioner.

Publiceret 28 January 2014 08:00