Elin Søbye foran det område ved hallen i Givskud, hvor der skal laves en kunstgræsbane.

Elin Søbye foran det område ved hallen i Givskud, hvor der skal laves en kunstgræsbane.

Ny kunstgræsbane klar om få måneder

Snart går de i gang med at ændre den gamle bane ved hallen til en ny bane af kunstgræs. Nye muligheder åbner sig for hele området

Af
Jørgen Flindt

Det er bidende koldt, og boldbanen virker både knoldet og ufattelig kold. Men snart er det fortid, for fremtiden hedder kunstgræsbane. Lige midt i Givskud.
“Vi skulle egentligt have været i gang, men af forskellige grunde er vi senere på den. Men snart går vi i gang, og en ti-tolv uger senere er banen klar,” forklarer Elin Sønderbye fra Projekt 'Kunstgræs Givskud'.
Klubben fra Gadbjerg og Givskud er ved at få anlagt en kunstgræsbane. Et ønske der opstod for nogle år siden, og hvor man nu er få dage fra første spadestik (lidt afhængigt af vejret).
“Det vil helt klart give et løft. Det, at man vil kunne træne udendørs hele året, giver nogle nye muligheder,” siger hun.
Nye muligheder sådan rent sportsligt og træningsmæssigt set, men også på en mere samarbejdende måde.
For “Kunstgræs Givskud” er opstået som et samarbejde mellem frivillige foreninger, kommunale institutioner og lokalt erhvervsliv, nemlig FC GOG (fodboldsamarbejde mellem Gadbjerg og Givskud), Givskud GUF, Gadbjerg Idrætsforening, Danhostel Givskud Zoo, Givskud Zoo, Givskud Hallen, Gadbjerg Hallen, Givskud skole med SFO, samt børnehaven/vuggestuen Stjerneskud.

Fordele ved samarbejde

Der er ikke tale om, at klubberne skal slå sig sammen, men den nye bane vil åbne nye muligheder for rigtig mange aktører. Vandrehjemme få meter derfra får eksempelvis en ekstra faktor at tilbyde gæsterne. Også klubberne i området får nye træningsmuligheder, de dage hvor træningen ellers er umulig på græs på grund af vejrets luner.
“Eksempelvis kan vi samle alle U17 drenge fra området i ny og næ på kunstgræsbanen, På den måde åbnes for at drengene kan mødes på en anden måde, og trænerne får såmænd også mulighed for at spare med hinanden,” siger Elin Søbye.

Penge gennem fonde

Den nye kunstgræsbane koster 3,4 millioner kroner. Penge som er skaffet via fonde med videre.
“Vi har fået en flot støtte, som vi er meget taknemmelige for,” siger hun.

Publiceret 28 January 2014 07:30