Den nye legeplads i Rebæk Søpark forventes færdig til foråret.

Den nye legeplads i Rebæk Søpark forventes færdig til foråret.

Ny legeplads ved Rebæk snart klar

I løbet af foråret kan børnene tage helt nye og spændende legeaktiviteter i brug

Det "gamle" ejendoms- og arealudvalg besluttede tilbage i maj sidste år, at der skal anvendes op til kr. 300.000 kr. til etablering af en ny legeaktivitet i Rebæk Søpark.

Af
oashvidovreavis.dk

Senere godkendte udvalget, at der skulle udarbejdes et projektforslag til en naturlegeplads med en balance- og forhindringsbane som hovedtemaet. Aktiviteten skulle udformes med forskellige sværhedsgrader til børn i alderen fra tre til ni år.
By- og Teknikforvaltningen har indhentet projektforslag til udformningen af en naturlegeplads med en balance- og forhindringsbane som hovedtema fra to legepladsfirmaer, der begge foreslår, at balance- og forhindringsbanen udformes som et forløb, der snor sig mellem en gruppe træer i parken.
Endvidere foreslår begge firmaer, at balance- og forhindringsbanen udformes af mange af de samme elementer: Træstammer, balancestubbe, store sten, ¿stylter¿ og en hængebro samt en lille trampolin.
Da det nyvalgte ejendoms- og arealudvalg i sidste uge holdt sit første møde besluttede det, at gå videre med et forslag, hvor en del af banen udformet specielt til de største børn fra målgruppen. På denne del af banen er der lagt særlig vægt på, at banen er mere fysisk og motorisk udfordrende end på den resterende del af banen. Legeredskaberne består af to klatrenet, hvoraf det ene er udformet som et rør, en rutsjebane bestående af to buede rør, en balanceline og et redskab til armgang. I
Til de mindste børn er der blandt andet en lille rutsjebane og en lille gynge.
Forvaltningen forventer at etablere legepladsen i det kommende forår.
De årlige driftsudgifter for tilsyn og eftersyn med legeredskaberne anslås til et sted mellem 20.000 og 30.000 kr. om året.

Publiceret 28 January 2014 08:00