Per Olesen er

Per Olesen er "tyvstartet" som direktør i VB, idet han er ansvarlig for en aktieemission, som finder sted, inden han officielt starter i sit nye job. Foto: Kirsten Kjær.

VB jagter millioner i ny kapital

Nye aktier er for både fans og store investorer

Vejle Boldklub har besluttet at gennemføre en aktieemission i starten af 2014. Aktieemissionen tager udgangspunkt i en sag med Erhvervsstyrelsen, der blandt andet har sat spørgsmålstegn ved klubbens skatteaktiv. VB har anket sagen, men uanset om man får medhold eller ej, har man besluttet at nedskrive skatteaktivet til nul. Det betyder, at egenkapitalen går i minus, og derfor er der behov for ny kapital, som man altså vil hente ved at udstede nye aktier.
"Aktieemissionen skal gøre egenkapitalen positiv, og den giver vigtig likviditet," siger Per Olesen.
Han er ansvarlig for aktieemissionen og er kommende administrerende direktør for Vejle Boldklub. Den 1. april overtager han ansvaret fra Henrik Tønder, der efter 10 år i spidsen for VB har ønsket at stoppe.
Lokalavisen Budstikken Vejle erfarer, at VB går efter at hente mindst fem millioner kroner i ny kapital.

Også for fans

Selskabet vil lave en "bred" aktieemission. Det betyder, at man henvender sig både til små og store investorer.
"Hvis man har lyst til at købe aktier for 1.000 kroner, kan man gøre det. Vi søger lokal opbakning til at have et tophold i 1. Division med potentiale til Superligaen," siger Per Olesen.
Han understreger, at aktieemissionen ikke skal ses som et tilskud til den løbende drift, som ifølge klubben er i balance.
I forbindelse med en aktieemission skal der laves et prospekt (informativt salgsmateriale), som skal godkendes af Finanstilsynet. Selve aktieemissionen er planlagt til at foregå i marts måned.

null

Publiceret 28 January 2014 10:30