Fra venstre bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen, der nu har fyret Kirill Starkov (nummer tre fra højre) ved en tidligere lejlighed.

Fra venstre bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen, der nu har fyret Kirill Starkov (nummer tre fra højre) ved en tidligere lejlighed.

Bestyrelsesformand efter matchtfixing-skandale:

Jeg er rystet

Esbjerg Energys bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen havde ikke i sin vildeste fantasi troet, han skulle komme til at fyre tre spillere på grund af matchfixing.

Af
Rune Weitling

Christian Rølmer Christensen, hvad tænkte du, da du hørte om det her?
"Jeg var rystet. Og ærgerlig. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig det her."

Nu er det lidt på afstand. Hvad tænker du i dag?
"Jeg tænker, at det er en utrolig ulykkelig situation for alle implicerede. Men jeg tænker også, at vi nu må kigge fremad og rykke sammen i bussen. Vi har denne sæson og de følgende sæsoner at tænke på."

Du har personligt investeret meget i det her. Hvordan har du det?
"Der er jo mange andre end mig, der har investeret deres tid, penge og hjerteblod i det her, så det er et slag for alle. Men selvfølgelig er jeg trist. Og skuffet. Men nok ikke mere end så mange andre andre.“

Sportsligt er det også et hårdt slag. Hvor efterlader det jer?
"I en position, hvor vi må kæmpe endnu mere for hinanden. Transfervinduet lukker den 31. januar ved midnat og vi må se, om vi kan finde en spiller eller to. Men der er gang i den i hele Europa, og skal vi hente en eller to spillere skal to ting være på plads. Det skal kunne hænge sammen økonomisk, og det skal være en spiller, der kan forstærke holdet med det samme og samtidig være der for de yngre spillere i truppen. Men vi har stadig over 20 spillere tilbage i truppen."

Men det største slag er måske i virkeligheden også det mentale og moralske?
"Det er klart. Den her sag er noget, som alle skal arbejde med. Men står vi sammen, kan vi også klare det her."

Hvordan har truppen reageret?
"Truppen er rystet, det er der ingen grund til at skjule. Det er vi alle. Men igen, vi må arbejde stenhårdt for hinanden, og det er jeg sikker på, vi gør. Folk brænder for det."

Har du snakket med nogle af de implicerede spillere efterfølgende?
"Ja. De er ulykkkelige over det her, som alle vi andre. Men de er også klar over, at de valg man tager, de har nogle konsekvenser, og det er der ingen af dem, der forsøger at løbe fra."

Hvor efterlader det her EsbjergEnergy som projekt?
"Det er stadigvæk hårdt arbejde, men det her betyder ikke, at vi har mindre tro på fremtiden. Det handler om at klub, fans, sponsorer og by rykker sammen. Gør vi det, så har vi også et bæredygtigt projekt fremover."

Publiceret 28 January 2014 11:00