Der er fart på Alberte. Sidste år gjorde hun sig positivt bemærket ved alle de stævner, hvor hun stillede til start.

Der er fart på Alberte. Sidste år gjorde hun sig positivt bemærket ved alle de stævner, hvor hun stillede til start.

Talentjagt:

Selvdisciplinens mester

Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia er med i Lokalavisen Budstikkens Talentjagt

Af
Lars Saugbjerg

Lokalavisen Budstikken møder Alberte Kjær Pedersen i Fredericia Idrætscenter. Hun har løbetøj på.
"Jeg skal træne med nogle af elite-drengene."
Alberte er 15 år, går i 9. klasse, og er et triatlon-talent.
"Et meget stort talent," lyder det i indstillingen fra Boris Bjulver, cheftræner hos Fredericia Eliteidræt.
Alberte smiler lidt forlegent.
"Ahr, jeg plejer at sige: "I andre er altså også gode". Det er nok den berømte jantelov, der spiller ind," siger atleten, der startede med at løbe i 11-års alderen.
"Jeg fandt ud af, at jeg var god til det. Jeg vandt de løb, jeg stillede op i. Så trænerne spurgte, om ikke jeg også ville svømme," fortæller Alberte og tilføjer, at cyklingen allerede var en del af træningen.
Og træning er netop det, som får talentet til at vokse. Her i vinterperioden står den hver uge på mindst syv gange svømning, tre gange løb og en gang cykling, plus det løse naturligvis - med opvarmning og styrketræning.

Store resultater

Sidste år gjorde Alberte Kjær Pedersen sig positivt bemærket i alle de løb, hun stillede til start i. Hun blev fx nr. 3 i kvinder elite og nr. 1 i den samlede DM serie i sin årgang (vinder af alle afdelinger). Men især to præstationer vil hun - på opfordring - fremhæve:
"Jeg blev vinder af Nordisk Mesterskab i Norge i august sidste år for 16-17 årige. Selvom jeg kun var 15. Og jeg satte dansk rekord på 3000m bane indendørs, da jeg var 14 år i tiden 10 min og 15 sek."
Triatlon Forbundet har udtaget Alberte til kvalifikations-konkurrencen til ungdoms OL i Kina til august.
"På den korte bane er det mit store mål at komme med til ungdoms OL i Kina. Der er kvalifikation i maj i Holland. De 11 bedste fra Europa kommer med," fortæller Alberte, der på den lange bane også har mål og drømme.
"Det kommer lidt an på, hvilken disciplin jeg satser på. Ved langdistance er det Hawaii, den ultimative ironman. Ved kortdistance er det OL, VM og EM. Altså bare at være med...".
"Ikke lige min hobby"
Det kræver udholdenhed at være triatlet på eliteniveau. Og Alberte har da også dage, hvor "det hænger langt ud af halsen".
"Men i forhold til mange andre, er jeg god til at sige til mig selv: Kom nu, giv den lige en tand mere. Det handler om at få gejlet sig selv op til det, ved at fokusere på det sjove. Vi har et fedt træningsmiljø og nogle rigtig gode trænere. Og så har jeg jo selvdisciplin. Desuden er jeg heller ikke typen, der hænger på sofaen hele dagen, eller spiser fire McDonald's burgere. Der er ikke lige min hobby."
Alberte erkender dog, at der kan være en fredag aften eller to, hvor hun må takke nej til arrangementer.
"Det er selvfølgelig ærgeligt, men omvendt giver sporten mig masser af fede oplevelser. Måske kommer jeg ikke lige til en bestemt fest eller filmpremiere. Men tilgengæld får de andre jo heller ikke mulighed for at stå øverst på skamlen med medaljen om halsen."

"Nogle gange siger veninderne: Kom nu Alberte - spis noget slik. Men jeg gør det aldrig i store mængder. Det fanger mig ikke."


Der står 25.000 kroner på højkant i Talentjagten. Det er Lokalavisen Budstikken, der i samarbejde med Fredericia Kommune, har indstiftet prisen, for at få de mange unge, lokale talenter frem i lyset.
Den nye idræts- og kulturpris hylder 13-17-årige talenter i Fredericia. "Jagten" strækker sig over et år - og et dommerpanel tager stilling til, hvem der skal modtage pengene, der overrækkes ved Kulturnat 2014.
Kender du en ung dreng eller pige, som besidder et særligt talent inden for kultur eller idræt, så tøv ikke med at indstille vedkommende. Det kan du gøre ved at sende en mail til Fredericia Kommune på Ole.s.hansen@fredericia.dk eller til Lokalavisen Budstikken på red-fre@lokalavisen.dk

Publiceret 28 January 2014 05:00