Marie Gøttsche frygter, at klubberne lukker og at børn sættes på gaden med den nye skolereform. (Foto: Erling J.)

Marie Gøttsche frygter, at klubberne lukker og at børn sættes på gaden med den nye skolereform. (Foto: Erling J.)

Børn sættes på gaden

Forældre er bekymrede for lukningstruede SFO'er og klubber

Af
Anette Gundlach

Flere forældre på Himmelev skole er bange for, at deres børn om få år kommer til at stå uden SFO og klub, når den nye folkeskolereform er indført. En af dem er Marie Gøttsche, der har to børn på skolen. Samtidig har hun hørt, at flere politikere med begejstring taler om, at kommunen kan spare 10 mio. kroner på den nye folkeskole, hvilket skaber endnu mere bekymring. - Det var da ikke meningen, man skulle spare ved at lave reformen, hovedsagen var, at den skulle blive bedre.

Frygter kriminalitet

Marie Gøttsche frygter, at den længere skoletid og kortere klubtid betyder, at fritidstilbuddene langsomt bliver afviklet, og at børnene dermed pludselig står på gaden efter endt skoletid klokken 16 uden nogen mulighed for at have et sted med voksne at gå hen. - Jeg kan ikke forstå, at Roskilde Kommune, der før har haft en aktiv klubpolitik, vil være med til det her, siger Marie Gøttsche og fortsætter: - Undersøgelser viser, at jo færre fritidstilbud, der er til de unge, jo mere kriminalitet er der i området.

Lukker klubber

Indtil videre har politikerne ikke truffet den beslutning, at fritidsklubberne skal lukkes, de har til gengæld vedtaget, at de skal inddeles i fem store områder, forklarer Marie Gøttsche. - Men det er jo logisk, at når eleverne får kortere tid i klubben og sandsynligvis en længere vej, hvis klubberne bliver lagt sammen, så er der færre børn og unge, der vil gøre brug af dem. Dermed har vi pludselig børn fra fjerde klasse og opefter, der skal gå alene derhjemme fra kl. 16, siger den bekymrede mor. Hun mener, at politikerne dermed om tre års tid med god samvittighed kan sige, at klubberne ikke bliver brugt og derfor lukker dem, siger Marie Gøttsche. Hun forklarer, at det derfor er vigtigt, at pædagogerne kommer med ind i arbejdet med skolen, så de kan være med til at trække eleverne hen til fritidsklubberne. ag@roskildeavis.dk

null

Publiceret 31 January 2014 00:15