Esbjerg får supercykelsti

Med et tilskud på 8,35 mio. kr. fra statens "supercykelstipulje" får Esbjerg nu sin første supercykelsti. Med supercykelstien forbedres forholdene for cyklisterne og dermed håber Esbjerg Kommune, at flere bilister vil vælge cyklen frem for bilen.
I 2014 igangsættes arbejdet med et supercykelstiprojekt til 16,7 mio. kr. i form af en opgradering af den eksisterende forbindelse fra "Bilka-krydset", ind forbi flere af de store uddannelsesinstitutioner og til centrum.
De primære dele af projektet er en ombygning af Kirkegade, så den i centrum bliver mere cyklistvenlig, etablering af cykelstier langs Spangsbjerg Kirkevej og en forbedring af forholdene for cyklisterne i den nordlige del af byen, bl.a. med anlæg af en tunnel under "Bilka-krydset", som er byens tættest trafikerede kryds.
Stiprojektet er udarbejdet med det formål at få så mange pendlere som muligt til at vælge cyklen.
"Supercykelstien vil helt klart blive et plus for de mange pendlere, der cykler fra Esbjerg Nord til uddannelsesstederne eller centrum", siger formanden for Teknik- & Byggeudvalget, Anders Kronborg i en pressemeddelelse.
"Det er mit håb, at stien vil få mange pendlere til at skifte bilen ud med cyklen. Stien vil skabe klare forbedringer for de mange, der i dag benytter cyklen på strækningen, ligesom det forventes, at der vil komme op til 20 % flere cyklister på ruten", siger Anders Kronborg.

Publiceret 31 January 2014 10:30