Du kan læse mere om digital postkasse på www.borger.dk eller kontakte Borgerservicecentret på 7210 7000, hvis man vil vide mere eller har brug for hjælp.

Du kan læse mere om digital postkasse på www.borger.dk eller kontakte Borgerservicecentret på 7210 7000, hvis man vil vide mere eller har brug for hjælp.

Fredericianerne blandt landets mest digitale

Fredericia Kommune er på en 7. plads blandt alle landets 98 kommuner, når det gælder antallet af borgere med en digital postkasse

Fra den 1. november bliver det obligatorisk for alle borgere over 15 år at have en digital postkasse. Men allerede nu har 35 % af alle fredericianere over 15 år aktiveret sin digitale postkasse.
Det betyder, at Fredericia lige nu er på 7. pladsen blandt Danmarks 98 kommuner. I Region Syddanmark er det kun Odense Kommune, som overgår Fredericia.
Digitalisering & Borgerservice har siden juni 2013 gennemført mange kampagneaktiviteter med det formål at hjælpe fredericianerne med at få aktiveret deres digitale postkasse. Der er f.eks. blevet uddelt foldere i forbindelse med kommunalvalget, besøgt plejecentre, kommunale arbejdspladser og afholdt digitale postkasse-caféer i Borgerservicecentret og Jobcentret.
De mange kampagneaktiviteter har betydet, at især den ældre del af fredericianerne har taget den digitale postkasse til sig. Faktisk er andelen af 75-84-årige, som har aktiveret deres digitale postkasse større end andelen af helt unge i alderen 15-24 år. Derfor vil Digitalisering og Borgerservice hen over foråret målrette flere kampagneaktiviteter mod netop gruppen af unge. Blandt andet er der planlagt besøg på byens folkeskoler og uddannelsesinstitutioner.
E-boks er ikke identisk med digital postkasse
Mange tror fejlagtigt, de har en digital postkasse, hvis de er på E-boks. E-boks er forbeholdt post fra private virksomheder, mens den digitale postkasse er forbeholdt post fra det offentlige. Det betyder ikke, at man fremover skal tømme to digitale postkasser. Men det er nødvendigt at aktivere sin digitale postkasse via www.borger.dk. Efterfølgende kan man i sin digitale postkasse angive, at man vil have sin post både fra E-boks og digital postkasse samlet i en postkasse.

Publiceret 31 January 2014 08:00