Daniel Eggert træner to gange om ugen eleverne på Humlehøj-Skolens håndboldlinie. Foto: Mikkel Hansen

Daniel Eggert træner to gange om ugen eleverne på Humlehøj-Skolens håndboldlinie. Foto: Mikkel Hansen

Nu træner bankmanden unge talenter

Daniel Eggert underviser eleverne på Humlehøj-Skolens idrætslinie

Af
Mikkel Hansen

Siden august har Daniel Eggert haft ansvaret for at træne håndboldeleverne på Humlehøj-Skolens idrætslinje.
Han overtog jobbet efter Mads Thomsen, der i sommerpausen flyttede til Skanderborg. Træningen foregår to gange om ugen.
"De spiller jo på forskellige hold til dagligt, så jeg har fokus på den individuelle træning. Holdtræningen må klubber tager sig af. Vi træner meget mand-mand-situationer. Hele efteråret har vi trænet meget forsvar, og nu skifter vi fokus til angrebet. Derudover arbejder vi meget med fysiske, motoriske og tekniske kompetencer. Vi begynder f.eks. hver træning med balanceøvelser. De fleste er jo i den alder, hvor man ofte begynder at styrketræne, så der prøver jeg at lære dem, hvordan man styrketræner optimalt," fortæller Daniel Eggert, der oplever, at eleverne gør fremskridt.
Daniel Eggert er uddannet bankmand, men han nyder det nye job.
"Det er selvfølgelig anderledes end banken, men det handler stadig om at rådgive folk. Det er helt vildt sjovt, og det er en fornøjelse at få lov til at præge de unge mennesker," siger Daniel Eggert, der ikke vil afvise en trænergerning i fremtiden.
"Håndboldlivet varer jo ikke evigt, så et trænerjob er da bestemt en mulighed."
Og Daniels elever i Humlehøj-Hallen kan måske en dag selv trække den lyseblå trøjer over hovedet.
"Der er en lille håndfuld, der kan nå langt. Hvis de vil. For det kræver, at de ofrer noget for det. Der er mange, der falder fra i den alder. Derfor er jeg glad for det kommende talentakademi, for så har eleverne et godt miljø at fortsætte deres udvikling i, når de forlader folkeskolen. Det har de ikke nu, og derfor falder mange fra. Jeg satte selv stor pris på, at være i et ambitiøst sportsmiljø, da jeg var på sportscollege i Holstebro," fortæller Daniel Eggert, der også selv er tilknyttet det kommende talentakademi i Sønderborg.

null

Publiceret 31 January 2014 07:00