Få opskriften på det velfungerende køkken hos Designa i Køge i weekenden - kl. 10-15 både lørdag og søndag.

Få opskriften på det velfungerende køkken hos Designa i Køge i weekenden - kl. 10-15 både lørdag og søndag.

Opskriften på det velfungerende køkken

Gode råd om køkkenindretning.

KØKKENNYT: En del af glæden ved et nyt køkken er at finde sin helt personlige køkkenstil. Men selvfølgelig også at få et super velfungerende rum, hvor man også har lyst at lave mad.
Sådan fortæller butikschef Stig Christensen fra Designa i Køge.
Inden man investerer i nyt køkken, bør familien nemlig bruge lidt tid på en række gode overvejelser, man med fordel kan gøre sig, inden den endelige beslutning skal tages.
Se efter muligheder i rummet, som kan tilføre dit køkken noget helt unikt. Brug fantasien. Er det et nyt gulv, en dør ud til haven eller blot en ny vægfarve, som vil give rummet nyt liv? Hvad lægger husets arkitektur op til?
- Designas indretningskonsulenter har stor erfaring og masser af forslag og løsninger, som vi gerne deler med vores kunder. Lad rummet folde sig ud, så hele familien får et køkken, der emmer af trivsel, lys, glæde og funktionalitet, siger Stig Christensen.
Et køkken består grundlæggende af tre arbejdspladser: Vask, bord- og kogeplads.

Grundig vask og skyl

Vasken er fast udgangspunkt for en række funktioner i køkkenet, og en af de pladser, vi oftest anvender. Derfor er det vigtigt, at vasken placeres, så der er luft omkring.
Opvaskemaskine og affaldsspand placeres i umiddelbar nærhed af vasken for at lette arbejdsgangene. 60 cm fri bordplade på begge sider af vasken giver plads til at lægge skyllede madvarer fra sig. Sørg altid for at vasken kan rumme bradepander i bredden og at vasken har en god dybde.

Snittepladsen

Nær vasken bør der være plads til et stort spækbræt, hvor det mest tidskrævende arbejde i køkkenet foregår. Her skal være plads til både at skære, hakke og røre ingredienser, og ofte skal der bruges vand til at skylle af med.
Denne arbejdsplads bør mindst være ca. 120 cm lang, hvilket svarer til, at én person ad gangen kan stå og arbejde her. Har du plads i dit køkken anbefaler Designa en bordplade på 250 cm inklusiv vask og komfur. Den optimale placering af denne tilberedningsplads er mellem de to øvrige arbejdspladser, vasken og komfuret.

Den varme arbejdsplads

Husk, at du skal have plads til at bevæge armene, når du arbejder ved komfuret. Det må derfor aldrig stå på en måde, så du rammer en væg med armene.
Arbejdspladsen ved komfuret skal planlægges nøje for at sikre gode arbejdsgange i køkkenet. Kogepladerne placeres, fedtstænk fra madlavning let tørres af, og damp og os suges ud via en emhætte med aftræk ud til fri luft.
- Den bedste arbejdsstilling får du, hvis der er 60 cm fri plads på hver side af komfuret. Pladsen skal være egnet til at stille varme gryder og pander på, spørg om hjælp til at vælge mellem de nyeste valgmuligheder, slutter Stig Christensen.
Designa Køkken, Theilgaards Vej 7 i Den Hvide By i Køge har åbent hus i denne weekend - både lørdag den 1. og søndag den 2. februar fra kl. 10-15.pm

Publiceret 31 January 2014 17:15