Børn fra børnehaven Skovsneglen i Lellinge. (Arkivfoto. JCJ).

Børn fra børnehaven Skovsneglen i Lellinge. (Arkivfoto. JCJ).

Skovsneglen får tilladelse til vuggestuepladser

Skovsneglen i Lellinge får efter flere afvisninger nu grønt lys til at blive en integreret institution.

Af
Martin Rasmussen

BØRNEPASNING: Mens der blev skåret markant ned på antallet af pladser i de offentlige institutioner, så fik den private børnehave Skovsneglen i Lellinge i denne uge endelig grønt lys til en udvidelse med otte vuggestuepladser, hvilket har været et stort ønske længe i institutionen.
Det skete med det snæverst mulige flertal i byrådet, hvor 14 af de 27 medlemmer stod bag beslutningen. Tidligere har Skovsneglen fået nej til ansøgningen, men det nye flertal i byrådet blev udslagsgivende - blandt andet fordi løsgængeren Søren Brask har ændret holdning til sagen og stemte for tilladelsen sammen med Venstre, de konservative og løsgængerkollegaen Rene Jespersen.
- Vi er som kommune til for borgerne og ikke omvendt, og hvis borgerne ønsker denne mulighed, så skal vi sørge for det. Skovsneglen har et helt særligt pasninstilbud, som rekrutterer børn fra hele kommunen og også uden for kommunen, så jeg tror ikke, at tilladelsen til vuggestuepladser vil gå ud over andre tilbud i område vest, sagde børne- og ungdomsudvalgsformand Helle Poulsen om baggrunden for at give tilladelse til udvidelsen i en tid, hvor kommunen er i fuld gang med at skære ned på antallet af institutionspladser på grund af det faldende børnetal.
Modstanderne med Socialdemokraterne i spidsen pegede netop på dette aspekt. Der er for få børn og for mange institutioner, lød argumentationen.
- Hvor skal børnene komme fra? Hvorfor skal vi overhovedet udvide, hvis vi fortsat vil have dagplejen? Hvorfor vil man ikke også have den slags overkapacitet i resten af kommunen? Ja, sådan kunne jeg blive ved. Der er vist tydeligt, at der ikke er nogen rød tråd i det de borgerlige vil beslutte i dag, sagde Rasmus Felt (S).
Helle Poulsen holdt omvendt fast i, at der skal være plads til forskellige præferencer, og Skovsneglen har en helt særlig profil - blandt andet fordi den i dag har status af både skovbørnehave og idrætsbørnehave. Institutionen har i dag plads til 32 børn.
Byrådets godkendelse er givet under forudsætning af, at Skovsneglen får en række bygningsmæssige forhold bragt i orden. Blandt andet skal en ombygning godkendes af kommunen.

null

Publiceret 31 January 2014 14:00