Stor forskel på de lokale og landspolitikerne…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
På denne plads skal jeg ikke begynde at blande mig i landspolitik, men det er alligevel svært bare at lade de seneste dages politiske stormvejr gå upåtalt hen.
Jeg har slet, slet ikke sat mig ordentligt ind i sagerne omkring en eller anden procentvis salg af DONG til en amerikanske bank eller kapitalfond, men at det kan få danskerne – eller især politikerne - så meget op af stolene forstår jeg simpelthen ikke, og at det ligefrem skulle komme til et brud mellem regeringspartierne, forstår jeg slet ikke…
SF har altid haft ry for at høre sine medlemmer omkring vigtige spørgsmål, og hvis salget af nogle DONG-aktier er så vigtigt, så virker det mærkeligt, at man skal helt hen til de sidste timer før salget falder på plads, før SF tager sin beslutning.
Og så ender det hele med et brag…!
For SF og dansk politik i særdeleshed, er det vist udmærket, at der nu bliver ryddet op i SF. Partiet har åbenbart bevæget sig langt væk fra sin oprindelige ”tro”, og det er synd. Vi har brug for forskelligheder i dansk politik. Vi skal ikke være enige om alt, men vi skal kunne diskutere tingene, og heldigvis er det der foregår på ”Borgen” ikke et udtryk for alt hvad SF' ere går rundt og laver forskellige steder i landet.
Her i Køge har vi et par rigtig fornuftige SF' ere  i den lokale politik. De har deres meninger, de står ved dem, og jeg kan ikke – i de mange år jeg hat fulgt med i lokalpolitik – erindre, at SF i Køge er løbet fra en aftale, fordi ”baglandet” lige pludselig stod af.
SF i Køge blev straffet ved kommunalvalget, og var heldige med kun at få 2 ind i byrådet. Det viser hvor meget det landspolitiske har indflydelse på det lokale – og intet er mere urimeligt.
For der er stor forskel på lands- og lokalpolitikere…!
Køge taber sig
”Køge på vægten” er i fuld gang og for nogle går det godt – andre kniber det mere med. Sådan er det jo, men der er jo lang tid til at forbedre sig.
Her på avisen er det endnu ikke gået så godt. Vi får simpelthen intet, der kan forværre situationen – synes vi da…! – men alligevel kniber det.
Jeg hører helt klart til den gruppe, der mener, at vi sidste år tabte os meget, og når det hele ikke er kommet på igen, så er det sværere i år…
Hvis man vil give den en ”ekstra skalle”, så er der mulighed for at gøre noget ved det næste søndag, hvor der er ”midtvejs-arrangement”.
Det foregår søndag den 9. februar, hvor man blot skal møde op ved Slagter Stig på havnen. Så er der mulighed for enten ”power-walk på 3 km eller en løbetur på henholdsvis 5 og 10 km.
Og mon ikke der er nogle ”spurtpræmier”, af forskellig art indlagt?
Kyndelmisse i Køge
Traditionen tro præsenteres Køges kulturliv på fredag den 7. februar, hvor man igen er gået sammen om ”Kyndelmisse”. For kun kr. 30,- er der indgang til de fleste arrangementer – enkelte koster lidt mere – og der er omkring 60 kulturting at tage hul på.
Man kan på forhånd købe kulturpasset på Visit Køges kontor (Turistkontoret, Vestergade 1), men da de jo desværre lukker om fredagen før arrangementet, kan det også købes de fleste af de steder, som er med i ”Kyndelmissen”.
Det udførlige program kan man finde her i avisen!
- og husk så, at ”avisen skal ud…!” Du kan være med til at sikre den sædvanlige gode omdelingskvalitet ved at sørge for, at vore bude også kan komme frem til din postkasse, uanset hvor meget det har sneet i denne tid…på forhånd tak!
- rigtig go´ weekend!

Publiceret 31 January 2014 10:30