Mads Døhr Thychosen på scenen i Vejle Musikteater som vinder af Lokalavisens Sportspris 2013 på 25.000 kroner. Flankeret af de to andre nominerede sportstalenter, orienteringsløberen Josefine Lind (til venstre) og kajakroeren Stine Høy Møller. Foto: Jørgen Flindt.

Mads Døhr Thychosen på scenen i Vejle Musikteater som vinder af Lokalavisens Sportspris 2013 på 25.000 kroner. Flankeret af de to andre nominerede sportstalenter, orienteringsløberen Josefine Lind (til venstre) og kajakroeren Stine Høy Møller. Foto: Jørgen Flindt.

Ungdomslandsholdsspiller blev skadet - men vandt 25.000 kroner

16-årige Mads Døhr Thychosen vandt Lokalavisens Sportspris 2013 på 25.000 kroner

Mandag den 31. marts 2014 var en både god og dårlig dag for fodboldtalentet Mads Døhr Thychosen.
Først den dårlige nyhed: Under eftermiddagens træning i Vejle Boldklub kom han til skade.
“Jeg fik et vrid i knæet i en tackling,” fortæller Mads og skynder sig at tilføje, at det var en fair tackling.
“Det virker ikke så slemt, som vi først frygtede. Jeg skal til et sidste tjek på mandag (i går), og jeg tror, jeg er klar indenfor tre uger.”
Skaden betyder, at Mads måtte melde afbud til ungdomslandsholdets træningslejr i sidste uge ved Tilst i Aarhus, og han går formentlig glip af U17-landsholdets to træningskampe mod Schweiz den 15. og 17. april.

Plaster på såret

Nu til den gode nyhed: Mandag aften var Mads Døhr Thychosen inviteret til Sportsgalla i Vejle Musikteater. Sammen med holdkammeraterne på U17-holdet modtog han Vejle Kommunes Idrætspris, fordi de vandt DBU's landsdækkende pokalturnering. Men nok så spændende for Mads var han en af tre nominerede til Lokalavisens Sportspris 2013 på 25.000 kroner.
Vinderen blev afsløret til sidst i Sportsgallaen, hvor aftenens højeste jubelbrøl kom fra VB-lejren, da Lokalavisens mediechef Charlotte Pour åbnede den forseglede kuvert, der indeholdt vindernavnet.
“Vinderen er MADS!”
 
TV: Se Mads Døhr Thychosen modtage sportsprisen på 25.000 kroner + interview med ham
 

Jubelen brød løs, og der blev spillet en fanfare og kastet et spotlight-lys på Mads, da han rejste sig fra salen og gik op på scenen for at modtage prisen med blomster og diplom.
Undertegnede journalist og lokalredaktør var med på scenen til prisoverrækkelsen og spurgte Mads, hvordan han havde det med at modtage Lokalavisens Sportspris på 25.000 kroner.
“Jo, det er da meget godt,” lød det korte svar fra årets sportstalent, hvilket udløste en del grin fra salen og store smil fra hans to lillebrødre og forældrene Lars Døhr og Annette Thychosen, der havde ventet i spænding på afgørelsen.

Flere kampe for VB

Som en del andre fodboldspillere taler Mads Døhr Thychosen primært med benene, og det gør han rigtigt godt.
Han har allerede spillet omkring 25 ungdomslandskampe for U16 og U17-landsholdene, og i efteråret fik han debut på Vejle Boldklubs førstehold som den yngste debutant nogensinde. Mads var blot 16 år og 101 dage gammel, da han den 6. oktober 2013 blev skiftet ind i 1. Divisionskampen mod Hvidovre på Vejle Stadion.
Mads er fast mand på VB's U19-hold, selvom han har alderen til at spille U17, og han er sammen med flere unge talenter begyndt at træne to gange om ugen med divisionstruppen.
 
TV: Se Mads Døhr Thychosen modtage sportsprisen på 25.000 kroner + interview med ham
 

“Det er helt vildt fedt at træne med dem, og jeg føler, jeg er kommet tættere på førsteholdet. I næste sæson er det mit mål at komme ind omkring førsteholdet og blive fast indskifter og få nogle starter,” fortæller årets sportstalent.
På sigt er det Mads Døhr Thychosens mål at komme på det danske A-landshold og spille for Manchester United.
Lige nu gælder det dog Vejle Boldklub og uddannelsen på Campus Vejle, hvor han går på sportscollege og er i gang med det første år på handelsskolens Innovationslinje.

null

Publiceret 08 April 2014 11:30