Digital Post kommer helt ud til borgerne

Onsdag den 7. maj vil 270 medarbejdere og frivillige fra 13 kommuner møde borgerne på torve, stationer, butikker og andre steder for at fortælle om, hvordan de kan tilmelde sig Digital Post

Senest fra 1. november 2014 skal alle borgere over 15 år kunne modtage post fra det offentlige digitalt, men mange har stadig ikke fået sig tilmeldt.
 
Derfor er 13 kommuner gået sammen om en fælles event onsdag den 7. maj, hvor omkring 270 medarbejdere og frivillige trækker i ens gule T-shirts for at fortælle borgerne om Digital Post, og hvordan man bliver tilmeldt.
 
 
 
 

Møder borgerne i gadebilledet

 
Ideen med eventen er, at kommunerne vil møde borgerne der, hvor de færdes i dagligdagen, for at forklare, hvad Digital Post er.
 
De gule Digital-Post-kommer-til-dig-T-shirts vil dukke op mange forskellige steder i bybilledet - eksempelvis på cykelstierne i København, Kolding Banegård, Kvickly i Roskilde, Hørsholm Midtpunkt eller den lokale Shell-tank på Frederikssundvej i Ølstykke.
 
Målet er at informere så mange borgere som muligt om Digital Post og at få så mange borgere som muligt til at tilmelde sig Digital Post. På landsplan er gennemsnitligt 37,5 procent af borgerne tilmeldt Digital Post.

Får svar med det samme

Ved at være fysisk til stede får borgerne mulighed for at stille direkte spørgsmål til medarbejdere og frivillige og få svar med det samme.
 
Et af de spørgsmål kommunerne ofte får er, om man ikke har Digital Post, når man har en e-Boks? Og til det er svaret nej. Man kan godt melde sig til Digital Post inde i e-Boks, men det kræver en aktiv handling. Man er ikke automatisk tilmeldt.
 
Udover mulighed for at stille spørgsmål kan borgerne ved eventen få informationsmateriale om, hvad Digital Post er, hvordan man bliver tilmeldt – samt hvor og hvordan man kan få hjælp til at tilmelde sig og bruge Digital Post.

Publiceret 01 May 2014 17:00