Aase Nyegaard får i dag et gensyn med Kinas tidligere undervisningsminister, mr. Zhang Xinsheng.

Aase Nyegaard får i dag et gensyn med Kinas tidligere undervisningsminister, mr. Zhang Xinsheng.

Kinesisk nøglefigur ønsker at møde Sønderborg

Af
Af Svend Mikael Larsen

Viceborgmester Aase Nyegaard møder i dag torsdag den 1. maj Kinas tidligere undervisningsminister, Mr. Zhang Xinsheng, i København. Der er tale om et gensyn, idet Zhang var en af de fremtrædende personer, Sønderborg-delegationen mødte i 2012.
"Zhang gjorde et stort indtryk i Kina med sin visionære tilgang, både til internationalt samarbejde og vigtigheden af, at der globalt tages hånd om klimaudfordringer, og jeg glæder mig til at møde ham igen. Jeg er også beæret over, at han har bedt om et møde med 'ZERO-city', som han kalder os," fortæller Aase Nyegaard.
Mr. Zhang havde i øvrigt i går onsdag et møde med en anden fremtrædende sønderborger, nemlig Jørgen Mads Clausen fra Danfoss i State of Green i Dansk Industris domicil.
"Jeg havde naturligvis gerne set Zhang komme til Sønderborg, men det var der ikke tid til i denne omgang. Jeg kan også sagtens i København bidrage med vort syn på de klima-udfordringer, der trænger sig på og gøre opmærksom på Sønderborg, ProjectZero og det, som vore lokale virksomheder kan bidrage med. Jeg ved, vi er enige om, at vore byer skal udvikles bæredygtigt og energirigtigt, og vi har i Sønderborg stor interesse i, at kinesiske byer kender de erfaringer, vi har fra ProjectZero og får kendskab til, hvilke kompetencer og hvilke produkter, vi kan bidrage med. I den forbindelse er jeg glad for at møde en af Kinas helt store tænkere, som forstår både byernes omstilling, de nødvendige løsninger og behovet for at tænke uddannelse, læring og kompetencer dybt ind i processen," siger Aase Nyegaard.
Zhang bestrider en række tillidsposter. Den vigtigste er nok formandskabet i det årlige ECO-Forum Guiyang. Hvert år samler konferencen flere tusinde borgmestre, politikere og erhvervsfolk fra hele verden, som ønsker at snakke bæredygtig byudvikling. Den havde i øvrigt i 2012 deltagelse af direktør Peter Rathje, ProjectZero, som bidrog med et oplæg.

Publiceret 01 May 2014 11:00