Andreas Reidel på 19 år har allerede taget en af de nye Ipads i brug (foto: Anne Andersen).

Andreas Reidel på 19 år har allerede taget en af de nye Ipads i brug (foto: Anne Andersen).

På nettet fra sygesengen

Børne- og ungdomspsykriatrisk afdeling har fået 25 Ipads af Trygfonden

Af
Anne Lind

Anne Andersen

 Nogle er indlagt med en spiseforstyrrelse, andre lider af ADHD, autisme eller en helt fjerde ting. Fælles for de børn og unge der er indlagt på U2 på Kolding sygehus er, at de er syge, og at de skal være på hospitalet i længere eller kortere tid.
“Jeg er indlagt med en depression og har været her siden januar”, fortæller Andreas Reidel, mens han prøver en af de nye Ipads:
“Det betyder rigtig meget, når man skal være her i så lang tid, at man har sin egen Ipad, og at man kan gå på nettet og holde kontakten ved lige med sine venner og familie”.
Andreas er en af de 25 børn og unge der får glæde af Trygfondens donation, og han har allerede planer om, hvad Ipaden skal bruges til:
“Jeg kan eksempelvis downloade en app, der kan hjælpe mig med at træne min koncentrationsevne. Det er noget af det, jeg har svært ved. Og det betyder da meget, at jeg kan sidde inde på min egen stue og være på nettet, i stedet for, at man skal ind i et fællesrum, så på den måde er det meget mere fleksibelt”, konstaterer Andreas Reidel.

Læring om egen sygdom

Rikke Augustinussen er afdelingssygeplejerske, og har været med til at søge Trygfonden om de mange Ipads. Ud over at være rigtig glad for gaven, så ser hun også en masse fordele for de indlagt børn og unge, nu da de alle har fået en Ipad:
“Teknologien er jo en naturlig del af børnenes hverdag, og tanken er, at de gennem forskellige apps kan blive klogere på de udfordringer de har i hverdagen, og også på deres egen sygdom. Det kunne også være en app, hvor de børn der lider af autisme, de kunne skrive deres gøremål ind i et skema, og derved få mere struktur og forudsigelighed ind i deres hverdag”, forklarer Rikke Augustinussen.
Børnene kan også downloade musik eller spil.
De vil få stillet en Ipad til rådighed, så længe de er indlagt på afdelingen, og når der er behov for det.

Overrækkelsen af de 25 Ipads til Børne- og ungdomspsykriatrisk afdeling blev fejret med en lille komsammen for indbudte.

Overrækkelsen af de 25 Ipads til Børne- og ungdomspsykriatrisk afdeling blev fejret med en lille komsammen for indbudte.

Publiceret 01 May 2014 18:00