Haderslev Domkirkes Pigekor deltager de næste dage i en korkonkurrence i Belgien.

Haderslev Domkirkes Pigekor deltager de næste dage i en korkonkurrence i Belgien.

Pigekoret er draget sydpå

Torsdag tog Haderslev Domkirkes Pigekor til Belgien for at konkurrere med en masse andre kor

Af
pra

Tidligt i morges rullede bussen ud fra Haderslev. Foran ligger ni timers bustur, før Domkirkens Pigekor når til Neerpelt i Belgien og "62nd European Music Festival for the youth"
Pigerne skal deltage i den store European Music Festival, hvor mere end 90 kor deltager.
"Det tænder pigerne, at deltage i konkurrencen, fordi en jury hører enhver skæv tone," fortæller korets leder Thomas Berg-Juul, der er organist i Haderslev Domsogn.
Haderslev Domkirkes Pigekor fylder til dagligt Domkirkens smukke rum og sønderjyske kirkerum med deres smukke stemmer, så de har øvet og øvet for at blive klar til at vise deres evner foran de mange andre kor og juryen i Belgien.
 

Vandt sølv i fjor

Pigerne skal fremføre et helt nyskrevet værk ved festivallen i Belgien, og det er testet først ved en lille håndfuld koncerter hjemme i Danmark inden afrejsen. 
"Vi sætter ikke forventningerne så højt som sidste år, hvor vi vandt sølv i en korkonkurrence i Tjekkiet. For denne gang er der tre gange så mange kor med," fortæller Thomas.
"Men vi vil gøre alt hvad vi kan for at vinde konkurrencen som det bedste ”ligestemmige kor”. "
Haderslev Domkirkes Pigekor er et af Haderslev Sangakademis to elitekor, og efter koncerterne kvitterer publikum ofte med stående applaus, når koret giver koncerter. 
"Det bliver vi jo aldrig trætte af at opleve, så det bliver en lidt anden oplevelse, når professionelle dommere skal lytte og bedømme os," slutter korets leder.

Publiceret 01 May 2014 15:30