Skal du arbejde nøgen i haven på lørdag?

På lørdag er det international ’Arbejd nøgen i haven’-dag. Men er det helt lovligt at slå græs eller plante roser uden en trevl på?

Hvis du skal i haven på lørdag for at så og plante, kan du gøre det uden en trevl og dermed være med til at markere den internationale World Naked Gardening Day (WNGD) – på dansk ”Arbejd nøgen i haven-dag”.
Fænomenet blev skabt i 2005 af nogle kreative have- og naturistinspirerede amerikanere og har siden bredt sig internationalt. Dagen markeres altid den første lørdag i maj.

Som udgangspunkt er der ikke noget i vejen for, at du kan spankulere rundt i din egen have med rive og skuffejern uden en trevl på, men du skal tage hensyn til dine omgivelser. Ellers kan du komme i konflikt med loven, skriver Bolius.dk.

Nøgenhed er ikke ulovligt i sig selv, men du kan risikere, at naboer eller forbipasserende føler sig krænket af din nøgne krop. Dermed kan du komme i konflikt med enten Ordensbekendtgørelsens  § 3, der forbyder uanstændighed eller anstødelig opførsel, eller Straffelovens  § 232 om blufærdighedskrænkelse.


Få sager om nøgne haveejere

Politiet har dog kun få sager, hvor folk anmelder naboers nøgenhed.  Langt de fleste sager, hvor naboer ikke er enige om anstændighedens grænser, bliver løst med en snak.

Ligger du i en lukket have, hvor det er svært at kigge ind, kan du roligt smide tøjet. Men ligger du fx i en åben have uden afskærmende træer eller buske, tæt ved en etageejendom eller lige op til et busstoppested, skal du være mere påpasselig. Her spiller det ingen rolle, at du opholder dig på din egen matrikel.

Publiceret 01 May 2014 14:00