Foto: Birgitte Masson

Foto: Birgitte Masson

Skovens Forsamlingshus kan blive nødt til at lukke

Forsamlingshuset i Kulhuse mangler hænder, ellers må det lukke

Af
Af Birgitte Masson

Forsamlingshusene har trange kår. Tiden er ganske enkelt ved at løbe fra det samlingspunkt i landsbyerne som forsamlingshusene før var.
Det gælder også Skovens Forsamlingshus i Kulhuse. For udover de omkring 100 mennesker som hver fredag spiller banko på stedet, så står det ubenyttet hen resten af ugens dage.
“Det er tidens ugunst. Da huset var nyt i 1951, var der både foredrag, biograf, dilettantkomedier og ungdomsfester,” fortæller Lissi Kraybørre til Lokalavisen. Hun har været aktiv i forsamlingshuset i 13 år. Men i lighed med de øvrige medlemmer af bestyrelsen kunne hun godt tænke sig, at andre og yngre kræfter tog over.
Kraybørre er åben overfor, at man begynder at tænke nye tanker.
“Vi vil frygtelig gerne, at huset blev brugt til alt muligt, der er i virkeligheden masser af muligheder, og vi har ingen fordomme,” siger Kraybørre og ser sig omkring i den 120 kvm store sal, der både har en scene, bar og køkkenfaciliteter.
“Man skal ikke knokle for at være med her. Bestyrelsen mødes en gang i kvartalet, og har derudover et par årlige arbejdsdage. Men der skal være en bestyrelse. Hvis ikke - er huset nødt til at dø. “

Publiceret 01 May 2014 15:00