Naturvejleder Bjarne Christensen ved indgangen til den nye grejbank på Trelde Næs. Foto: Lars Saugbjerg

Naturvejleder Bjarne Christensen ved indgangen til den nye grejbank på Trelde Næs. Foto: Lars Saugbjerg

Skovens Dag:

Ny grejbank indvies på søndag

Skovens Dag på Trelde Næs byder på et væld af aktiviteter. Alle er velkomne

Af
Lars Saugbjerg

For syvende gang er det på søndag Skovens Dag på Trelde Næs. Og i år bliver det med indvielse af en ny grejbank i den gamle savværksbygning ved stranden.
“Her har vi indrettet seks forskellige “aktiviteter”, som alle besøgende kan få lov til at benytte,” fortæller Fredericia Kommunes naturvejleder, Bjarne Christensen.
De mange skovgæster, skoleklasser og institutioner kan låne forskelligt udstyr til at udforske naturen i skoven og ved vandet.
“Det er en god mulighed for at bruge naturen på en anden måde.”
Bål og rejer
Grejbanken byder som nævnt på forskellige aktiviteter, der forklares og beskrives på en række tavler. Der er krabbefiskeri, en fotokonkurrence, insektjagt i sø og skov med net, find skatten med geocaching og madlavning over bål.
“Man kan også låne vaders og rejestrygenet, så man kan fange sine egne rejer. Spis dem rå som sushi eller kog dem i en gryde over et bål,” lyder det fra naturvejlederen.
Udover de forskellige låneredskaber byder centeret også på Blå Flag information og særudstillinger, som løbende udskiftes. Den første er om løvfrøer.
Stort program
På Skovens Dag bliver de nye faciliteter indviet og præsenteret. Det gælder også de nye informationstavler, som er placeret ved parkeringspladserne. Trelde Næs er med sit særlige plante- og dyreliv, geologien og skrænterne et yndet udflugtsmål. Også på Skovens Dag.
“Vi plejer at være omkring 400-500, men selvfølgelig afhænger det af vejret. Det er Dansk Skovforening, som afholder Skovens Dag, og når vi alligevel har folk herude, kan vi lige så godt give den ekstra gas. Det er et stort program med 10 forskellige aktører,” fortæller Bjarne Christensen.
Temaet er skovens folk og brugere. De besøgende kan blandt andet få guidede ture og møde skovens folk i aktion. Arrangørerne har allieret sig med en række foreninger og enkeltpersoner, der viser hvordan de bruger skoven - og de inviterer alle til at prøve. Der er spejderne, fiskere, en naturmaler, motionister og træklatrere.
“Vi får også besøg af en inseksekspert, der vil vise, hvordan man “udstopper” sommerfugle. Vi har sommerfugle, som er indkøbt til formålet.”
Skovarbejderne fælder afslutningsvis et stort træ. Det er et tilløbsstykke.
“I år bliver det sikkert et asketræ. Ask er nemlig angrebet af en svampesygdom,” forklarer naturvejlederen, der opfordrer alle naturinteresserede til at studere programmet - og i øvrigt følge facebookgruppen Det Grønne Fredericia.
Aktiviteterne løber fra kl. 10-15, og mødestedet er Naturcenteret ved stranden.

null

Publiceret 01 May 2014 09:30