Træner Tonny Hermansen tegner og fortæller på sin sædvanlige livlige måde. Foto: Jeppe Rafn

Træner Tonny Hermansen tegner og fortæller på sin sædvanlige livlige måde. Foto: Jeppe Rafn

Vejle Boldklub har nulstillet stillingen

Nulstilling af tabellen skal motivere og fjerne presset for spillerne, der ikke har levet op til forventningerne

Vejle Boldklub har haft et skidt forår i 1. Division. De første syv kampe har blot givet en enkelt sejr, mens tre er endt uafgjort, og tre er tabt. Det har efterladt vejlenserne i ingenmandsland. Der er (stadigvæk) langt ned til nedrykningsstregen og endnu længere op til oprykningsstregen.
De dårlige resultater og placeringen i ingenmandsland har fået cheftræner Tonny Hermansen til at tage en drastisk beslutning. Han har simpelthen nulstillet tabellen i 1. Division, så alle hold har nul point inden de sidste otte kampe.
“Sket er sket. Vi har slettet stillingen og lavet en målsætning for de sidste otte kampe. Det bliver en mini-turnering, hvor vi spiller om guld, sølv og bronze,” fortæller Tonny Hermansen.
Formålet med at 'slette' stillingen er at give spillerne noget at kæmpe for i resten af sæsonen, hvor der reelt ikke står ret meget på spil for Vejle Boldklub, fordi der er så langt ned til bunden og op til toppen af rækken.
“Det skal stimulere den indre motivation, og så tror jeg, det kan fjerne noget af presset, der er kommet på os, fordi vi ikke har levet op til forventningerne,” siger Hermansen.

I lort til halsen

Målmand Kristian Fæste tager godt imod trænerens forsøg på at motivere spillerne til at glemme stillingen, som truppen blev præsenteret for i starten af denne uge.
“Det er det helt rigtige at gøre. Det kan hurtigt blive en sovepude at ligge i ingenmandsland, og pludselig står vi i lort til halsen,” siger Kristian Fæste med henvisning til, at VB kan komme i nedrykningsfare, hvis resultaterne ikke bliver bedre.
“Det her skal holde os skarpe, og jeg vil helt vildt gerne vinde den her turnering (de sidste otte kampe). Det er vores målsætning at vinde turneringen,” siger målmanden.

Kan godt motivere

Offensivspilleren Denis Fazlagic ser også positivt på trænerens 'motivationstrick'.
“Jeg blev glad, da jeg hørte det. Det er en god idé, når vi ligger i ingenmandsland langt fra top og bund. Det er sjovt med intern motivation, og jeg føler godt, jeg kan motivere mig, selvom den rigtige stilling er den sjoveste,” siger Denis Fazlagic.
Så på søndag starter der altså en ny turnering i turneringen for Vejle Boldklub. Der spilles om guld, sølv og bronze, og Vejle Boldklub går efter guldet i sæsonens sidste otte kampe.

null

Publiceret 02 May 2014 10:00