Køge Boldklubs Danmarksmestre fra 1954.

Køge Boldklubs Danmarksmestre fra 1954.

Køge Boldklub markerer 60 året for første DM-titel

FODBOLD: Onsdag den 14. maj er det 60 år siden, at Køge Boldklub skrev sig ind i dansk fodbolds historie.
Det skete, da klubben i 1954 på Køge Stadion, foran 14.500 tilskuere, med uafgjort 0-0 mod B.93 sikrede sig sit første af ialt to Danmarksmesterskaber.
Køge Boldklub blev dermed også den første klub udenfor København, som hjemførte det danske mesterskab.
Den historiske dag vil Køge Boldklubs Venner gerne markere og det sker ved et åbent hus arrangement i klubhuset på Køge Stadion kl. 14.00-16.00.
Her vil der blive mulighed for alle interesserede at møde frem og få en nostalgisk fodboldsnak med flere af de medvirkende fra den historiske kamp.
Fra Køge Boldklub deltager målmand Henning Elting, anfører Povl ”Tiller” Sørensen og forsvarskæmpen Rudy Kannegaard, mens B.93 møder frem med ihvertfald to af de nulevende spillere fra kampen, Leif Rønnow og Flemming Nielsen der senere kom på det danske A-landshold og blev professionel i Italien og Skotland, samt den tidligere målmand og formodentligt Danmarks bedste fodboldstatistiker, Palle Jørgensen m.fl.
Kampen satte samtidig tilskuerrekord til en divisionskamp i Køge, så var du blandt de 14.500 tilskuere der overværede kampen – du var måske én af de mange der hængte i træerne rundt omkring på stadion ? - så kom og vær med til at markere dagen. Eller er du bare lokal fodboldfan, som godt kunne tænke sig at møde nogle af profilerne fra en historisk dansk fodboldkamp, er du også meget velkommen, meddeler Køge Boldklubs Venner der er en 65 år gammel støtteforening for Køge Boldklub.
”Vennerne” byder på øl/vand og lidt mundgodt.
pm

Publiceret 05 May 2014 16:00