VB må indstille sig på en kortere samarbejdsaftale med kommunen.

VB må indstille sig på en kortere samarbejdsaftale med kommunen.

Politikere sætter bremsen i overfor Vejle Boldklub

Usikkerheden omkring Vejle Boldklub får politikere til at bremse flerårig samarbejdsaftale med klubben

Økonomiudvalget i Vejle Kommune skal mandag eftermiddag tage stilling til en ny samarbejdsaftale mellem Vejle Kommune og VB Alliancen, som er selskabet bag Vejle Boldklub. Den seneste 3-årige aftale mellem kommune og klub er netop udløbet, og embedsmændene i Vejle Kommune har lagt op til, at man styrker samarbejdet og indgår en ny aftale på fem år til en årlig pris på 150.000 kroner - det samme beløb som hidtil.
Der er dog ikke politisk flertal for, at kommunen skal lave en så lang aftale med fodboldklubben, fordi der lige nu er usikkerhed om VBs fremtid. Klubbens formand Lars Skou har udsendt et nødråb og sagt, at VB bør trække sig fra professionel fodbold, hvis ikke man får tilført mindst fire millioner kroner i kapital senest den 16. maj.
"Vejle Kommune får utroligt meget for pengene i samarbejdsaftalen, men på grund af situationen bør vi måske kun lave en 1-årig aftale," siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (Venstre), der er formand for Økonomiudvalget.
Formanden bakkes op af udvalgets næstformand, viceborgmester Søren Peschardt (Socialdemokratiet):
"Det vil ikke være rigtigt med en 5-årig aftale lige nu. Vi skal sikre os, vi får noget for pengene," siger Søren Peschardt med tanke på VBs usikre fremtid.
Borgmesteren og viceborgmesteren har med deres partikammerater i ryggen et solidt flertal i byrådet. Begge understreger, at Vejle Boldklub er et vigtigt brand for Vejle Kommune, som de fortsat bakker op om. Borgmester Arne Sigtenbjerggaard taler endda om at udvide samarbejdet.
"Der er en masse erhvervsfolk i VB, og måske skal vi have et tættere samarbejde med dem, så kommunen kan få endnu mere ud af det og samtidig give et højere beløb," siger Arne Sigtenbjerggaard.
Samarbejdsaftalen mellem VB og Vejle Kommune indebærer blandt andet, at Vejle Kommune er kampsponsor på to kampe om året, hvor kommunen får særlig profilering, og hvor alle børn og unge i vejle Kommune til og med 18 år kan få gratis adgang.

Publiceret 05 May 2014 08:30