Razorbacks og HK Give inde i sponsorvarmen

Politikere er positive overfor at lave kommunale samarbejdsaftaler med Razorbacks og HK Give Fremad

Hvis Vejle Kommune skal støtte Vejle Boldklub, så skal kommunen også støtte Triangle Razorbacks (amerikansk fodboldhold i Vejle) og håndboldklubben HK Give Fremad.
Det mener den konservative byrådspolitiker Dan Arnløv Jørgensen. Hvis han skal stemme ja til en ny samarbejdsaftale mellem Vejle Kommune og Vejle Boldklub, skal der laves lignende samarbejdsaftaler på mindre beløb med Razorbacks og HK Give Fremad.
"Der er også anden sport end VB i Vejle Kommune. Razorbacks har vundet fem mesterskaber på stribe, og HK Give er kommunens førende håndboldklub efter Vejle Håndbolds konkurs," siger Dan Arnløv Jørgensen.
Den konservative politiker stemte nej til den seneste samarbejdsaftale mellem Vejle Kommune og VB, men han vil nu stemme ja til at fortsætte samarbejdet, fordi VB er i en særlig situation og har brug for støtte. Men altså på betingelse af, at andre førende sportsklubber også får kommunal opbakning.
Han har valgt at kæde sin støtte til VB sammen med støtte til de andre klubber, fordi det efter hans mening er den bedste chance for at hjælpe de andre klubber.
"Det er min erfaring, at der er mere kommunal spendervilje, når VB indgår i en sag," siger Dan Arnløv Jørgensen.

Hænger ikke sammen

Borgmester Arne Sigtenbjergaard mener ikke, at støtten til VB hænger sammen med støtten til andre sportsklubber, og ifølge borgmesteren kan Dan Arnløvs forslag ikke behandles på mandagens møde i Økonomiudvalget, som Dan Arnløv har foreslået.
Men borgmesteren er ikke afvisende overfor at lave samarbejdsaftaler med andre sportsklubber end VB.
"Vi må se på, hvad vi kan få for de penge. Aftalerne skal have et indhold," siger borgmesteren.

Sport er branding

Socialdemokraterne er positive overfor forslaget om at støtte og samarbejde med Triangle Razorbacks og HK Give Fremad.
"Det lyder umiddelbart fornuftigt, så det vil vi rigtig gerne diskutere. Sport er med til at brande kommunen, og vi har ikke besluttet at lægge alle æg i VBs kurv," siger socialdemokraternes formand Søren Peschardt.
Dansk Folkeparti har ligesom Det Konservative Folkeparti tidligere stemt ned til at støtte Vejle Boldklub med en kommunal samarbejdsaftale. Partiformand Holger Gorm Petersen vil dog ikke afvise en aftale med Vejle Boldklub, men han mener ligesom Dan Arnløv, at eventuel støtte skal kædes sammen med andre ting.
"Hvis vi skal støtte VB, skal vi også støtte Razorbacks. De gør det utrolig flot og har ikke nogen penge at gøre med. Jeg vil heller ikke afvise HK Give. De gør det også fantastisk godt," siger Holger Gorm Petersen.
Dansk Folkepartis formand vil også sikre sig, at aftalen med VB bliver revurderet, hvis klubben skulle rykke ned. Den foreslåede aftale mellem Vejle Kommune og VB indeholder en formulering om, at aftalen kan genforhandles, hvis VB rykker op i Superligaen, mens der ikke står noget om, hvad der sker i tilfælde af nedrykning.

Forslag fra Holger og Dan

Holger Gorm Petersen forestiller sig, at man kan lave samarbejdsaftaler med de tre klubber for det samme beløb på 150.000 kroner om året, som aftalen med VB lyder på. Det kunne i så fald være en aftale på 100.000 kroner om året med VB og 25.000 kroner med både Razorbacks og HK Give.
Forslaget fra Dan Arnløv Jørgensen går på, at man laver lignende 5-årige kampsponsoraftaler med to klubber, som man har med VB. Han foreslår et årligt beløb på 50.000 kroner til HK Give Fremad og 20.000 kroner til Triangle Razorbacks.
Samarbejdsaftalen mellem VB og Vejle Kommune indebærer blandt andet, at Vejle Kommune er kampsponsor på to kampe om året, hvor kommunen får særlig profilering, og hvor alle børn og unge i vejle Kommune til og med 18 år kan få gratis adgang.

null

Publiceret 05 May 2014 08:15