Solen skinnede på Kvindeløbet i Padborg

114 deltagere var der til SuperBrugsen Kvindeløbet, der lørdag den 3. maj blev afholdt i Padborg Torvecenter i flot solskinsvejr.
"Vi synes simpelthen at det var et godt løb vi havde i dag," fortæller Ulla Toft, der sammen med Ina Kramer og Ellen Carstensen er de samlende kræfterne bag det årlige Kvindeløb i Padborg. Kvindeløbet på 6 km i bakket terræn havde 100 deltagere og til Tøseløbet på 2 km for piger op til 12 år var der 14 deltagere.
"Vi fik en flot rekordtid, der var deltagere fra hele oplandet, og stemningen var rigtig hyggelig. Vi synes det er dejligt at gå rundt og høre, at kvinder, der ikke kender hinanden, efter løbet får snakket og grinet sammen om, hvor hårdt løbet er," siger Ulla.
Løbet afholdes i et samarbejde mellem BOV IF Motion løbeklubben og Padborg Torvecenter, som sponsorerer telte, præmier, pokal og medaljer, vand, frugt og goodiebags til alle løberne.
Godt-kæmpet-pokalen gik til Ingrid Fredensborg Skøtt, der ikke tidligere har dyrket løb, men en god grundform fra spinning og 6 forberedelsesture ude på ruten resulterede i, at de 6 km blev gennemført på 39 min og 33 sek. - en tid der gav en 72. placering i løbet.
"Ingrid fik Godt kæmpet pokalen, fordi hun ikke tidligere havde dyrket løbetræning da hun kom til vores første fællestræning den 3. april og efter blot 3 fællestræninger og 3 selvstændige løbeture på ruten har hun skåret 20 minutter af sin første løbe tid. Det er utroligt flot gået at forbedre sin tid så meget på så kort tid," fortæller Ulla Toft fra løbeklubben BOV IF motion.
"Det er præcist det, vi gerne vil med fællestræningen om torsdagen. Det lønner sig at være med, for man lære at disponere kræfterne i forhold til især den af bakkerne, som alle kvinderne i løbet kæmper med, og så giver det også et godt puf at træne sammen med andre."
Vinder fra Rødekro i rekordtid igen i år
Første pladsen i SuperBrugsen Kvindeløbet i Padborg gik igen i år til Betina E. Detlefsen fra Rødekro, lige som sidste år kom hun ind i rekordtid i år i tiden 25:57,1 min.
"Da jeg var ude på ruten, fik jeg godt nok at vide, at jeg havde en god tid og ville slå rekord, men lige nu er jeg stadig overrasket," fortæller Betina E Detlefsen med godt humør.
På hhv. anden og tredje pladsen kom Stefanie Nielsen ind i tiden 28:00 min. og Sanni Eriksen løb over stregen i tiden 28:54 min.
Hos pigerne til Tøseløbet på 2 km, var det Olivia Johannsen-Chapman, der kom først i mål i tiden 10 minutter og 12 sekunder og på anden og tredje pladsen løb Mette Sørensen i mål efter 10:26 min. og Freja Grünbaum snuppede bronze medaljen efter 10:46 min på ruten.
Årets nye tiltag, Præmie til største hold, gik til holdet fra Aaig – Aabenraa, der havde meldt et hold til med 10 deltagere. Det betød at de straks efter løbet kunne styrke sig på sunde delikatesser fra Klokkeblomsten.

Publiceret 05 May 2014 12:00