Vinderplakaten af Kelly Elken Dyhr. Tidsmaskinerne på vejen skal vise, at vi her får et kig ind i fremtiden. Og den ser ikke lys ud.

Vinderplakaten af Kelly Elken Dyhr. Tidsmaskinerne på vejen skal vise, at vi her får et kig ind i fremtiden. Og den ser ikke lys ud.

Spotlight på plakaten

Et kursus i plakatdesign gav pote for 14-årige Kelly fra Gadbjerg. Hun gik nemlig hen og vandt Spotlight-festivalens plakatkonkurrence

Af
Af Mikkel Carlsen

Konkurrencen om at lave plakaten til årets Spotlight-festival er slut. Vinderen blev afsløret den 5. april på Vejle Kunstmuseum, og det var 14-årige Kelly Elken Dyhr fra 7. B på Bredagerskolen i Jelling, der løb med sejren – foran 155 andre bidrag.

Men hun er nu heller ikke kommet sovende til den. Som forberedelse til konkurrencen har hun sammen med 16 andre elever deltaget i et plakatkursus på Jelling-afdelingen af Vejle Kommunale Ungdomsskole.
Her har billedkunstlærer Jeanett Hansen i nogle år brugt Spotlights konkurrence som udgangspunkt for et undervisningsforløb i plakatkunst.
”Vi har snakket om, hvad folk ville lægge mærke til, og vi har arbejdet med farver, virkemidler, komposition – og humor,” fortæller Jeanett Hansen om forløbet.
I øvrigt var det også en af hendes elever, der vandt konkurrencen sidste år.
”Og vi tager også den tredje,” lover hun med et smil.
Deltagerne på årets hold var elever fra Bredagerskolens 7. og 8. klasser, som over tre eftermiddage i januar arbejdede med at lave plakater i deres fritid.
Vinderen Kelly var nu godt rustet i forvejen, da hun tit tegner og maler, blandt andet sammen med sine forældre.

Vejen til fremtiden

Årets Spotlight-tema er 'Vejen til fremtiden', så for eleverne gjaldt det ikke bare om at lave et flot billede, men også om at fortolke temaet.

Det kom der mange gode bud på. Kelly valgte at tegne en vej, der fører op til en lidt dyster horisont. Vinderen tror nemlig ikke på en lys fremtid.
”Ikke med al den krig, der kommer,” siger hun.
Heldigvis er vejen omgivet af store spørgsmålstegn, for man kan jo aldrig helt vide, hvor den fører hen, vejen til fremtiden.
Udover æren har Kelly vundet et malerkursus, som hun kan tage nogle af sine venner med til. Og hun har bestemt også tænkt sig at deltage i konkurrencen næste år.

Publiceret 05 May 2014 11:00