Ellen Tange.

Ellen Tange.

En hyldest til kvinderne fra Den Frie

Køge Kunstforening inviterer i den kommende tid inden for til en udstilling af 12 kvindelige kunstneres værker.

UDSTILLING: I år fylder J.F. Willumsens smukke, berømte kunsthal på Østerbro i København, Den Frie Udstillingsbygning, 100 år.
Her har Danmarks ældste kunstnersammenslutning Den Frie Udstilling udstillet, siden byggeriet stod færdigt i 1914. Som en hyldest til foreningen – og særligt de kvindelige kunstnere i foreningen – kan du nu opleve 12 af Den Frie Udstillings mest toneangivende kvinders værker i Køge.
Udstillingen, som Køge Kunstforening har valgt at kalde 'Kunst med stort Q – kvinderne fra Den Frie', åbner lørdag 10. maj i Richters Gård i Vestergade 16, hvor kunsthistoriker Bente Scavenius vil holde åbningstalen.
- Den Frie Udstilling var og er tænkt som et alternativ til den etablerede kunstscene i Danmark og er dermed karakteriseret ved at vise ny og eksperimenterende kunst, siger Køge Kunstforenings formand, Ellen Tange.
- Netop fordi Willumsens fantastiske kunsthal i år fylder rundt og fordi vi i Danmark næste år kan fejre 100-året for indførelsen af kvindernes valgret, så syntes vi, det var oplagt at sætte fokus på kvinderne fra Den Frie Udstilling. Vores udstilling bliver sin helt egen men samtidig et supplement til fejringen af Den Frie Udstillingsbygning i København, siger Ellen Tange.
I alt 12 kvindelige kunstnere vil vise deres værker i Køge: Lis Nogel, Elsebeth Jørgensen, Jytte Høy, Kirsten Christensen, Kirsten Lockenwitz, Kirsten Ortwed, Margrete Sørensen, Sophia Kalkau, Henriette Heise, Kristine Kemp, Maria Finn og Pernille With Madsen.
Alle kunstnere vil udstille flere værker i Richters Gårds smukke lokaler, hvor Køge Kunstforening sidste år viste den meget besøgte og succesfulde udstilling 'Samling om Selma'.
Ferniseringen begynder klokken 11.00, hvor der udover taler af Bente Scavenius og Ellen Tange også vil være en særlig musikalsk oplevelse og et glas vin til gæsterne.
Udstillingen har åbent onsdag til fredag fra 14.00 til 17.00 og lørdag og søndag fra 11.00 til 17.00. Sidste åbningsdag er lørdag 31. maj.

Publiceret 10 May 2014 17:15