Jens Christian Gjesing (S) sammen med det socialdemokratiske europaparlementsmedlem, Christel Schaldemose.

Jens Christian Gjesing (S) sammen med det socialdemokratiske europaparlementsmedlem, Christel Schaldemose.

GJESING:

Fred i Europa

Jens Christian Gjesing (S) 2. viceborgmester i Haderslev, skriver dette indlæg op til EU valget

Af
pra

Siden 1945 har der ikke været krig i Vesteuropa.  Det er gennem de sidste mange hundrede år den længste periode med fred, og er derfor meget usædvanligt – og godt!
Jeg tror desværre ikke, at denne lange periode med fred skyldes, at vi europæere er blevet så meget klogere, fordi vi har lært af historien.
Nej årsagen til at vi har kunnet leve med fred og positiv udvikling i så mange år er, at der med EU er skabt en fælles ramme, hvor vi til- og afpasser os efter hinanden i stedet for tidligere tiders konflikter og sammenstød.
Med det positive og forpligtende europæiske samarbejde medvirker vi alle til fælles udvikling, til gensidig inspiration og til at Europa får en bedre chance i den store konkurrence om job og velfærd internationalt.
For mig er EU først og fremmest en fredsforsikring. Og den fredelige udvikling er forudsætningen for, at vi kan fortsætte en social og økonomisk udvikling af vore samfund.
Derfor virker det alvorligt skræmmende, at meningsmålingerne i øjeblikket forudsiger fremgang til de Europa-negative partier på de politiske yderfløje. Vi har brug for partier som vil fred og udvikling og som tror på værdien af fællesskabet.
Jeg vil derfor gerne opfordre alle til at benytte deres stemme ved valget den 25. maj. Gør det ved at styrke de kritisk-positive kræfter i parlamentet. Jeg vil personligt stemme på Christel Schaldemose, Socialdenokraterne. Hun gør det rigtig godt og fortjener vores opbakning.
Jens Chr. Gjesing,      2. viceborgmester    Tyrsvej 12,  Haderslev

Publiceret 10 May 2014 20:00