Mange børn vil spille fodbold allerede i de ældre børnehavebørn årgange. (Privatfoto).

Mange børn vil spille fodbold allerede i de ældre børnehavebørn årgange. (Privatfoto).

Børnefodbolden boomer i Køge

FODBOLD: Hver søndag fra 10-11 dukker over 60 forventningsfulde børn på 5 år op til børnetræning i Køge Boldklub. Det er 20-30 mere end der har været i mange i de yngste årgange i klubben, og det er der flere årsager til.
- Vi har de sidste 2 år arbejdet målrettet for at lave bedre børnefodbold i Køge Boldklub. Vi har en helt fast struktur omkring årgangene og har mange frivillige forældre, der gør et stort stykke arbejde for børnene og klubben, siger Børnechef Frederik Ullerup.
- Derudover har vi haft stor succes med Børn til Bold, og det er den vi bygger videre på nu.
Hele foråret har 35-40 børn været tilmeldt Børn til Bold, der er et tilbud om bold og leg til de ældste børnehavebørn. De har været pirater, rumhelte og superhelte imens de legede med alle mulige forskellige bolde, løb gennem motorikbaner, og legede fangelege.
Tidligere startede tilbud om fodbold først i 5-6 års alderen, men helt små børn vil også gerne spille bold, og kan få en masse ud af det.
Et andet eksempel på efterspørgslen på børnefodbold i Køge Boldklub er, at der i den sidste weekend i maj kommer 60 børn til fodboldskole på banerne omkring Køge Stadion.
Det er DBUs årlige mikrofodboldskole, i år kaldet Skattejagten, og her er Køge Boldklub den klub i Danmark, der har flest tilmeldte.
Fra lørdag den 24. til søndag den 25. maj vil hele klubben summe af liv og glade stemmer, imens alle deltagerne er på jagt efter landsholdets forsvundne bold!
- Der er plads til mange flere børn fra årgang 09 og 10 hver søndag klokken 10-11 foran klubhuset, og alle interesserede er meget velkomne, slutter Frederik Ullerup.
pm

Publiceret 11 May 2014 09:30