Brandmand for en weekend

Grænseegnens Ungdomsbrandværn i Padborg har i weekenden været vært for et arrangement under navnet ”Brandmand for en weekend”. Jugendfeuerwehr Harrislee fra Tyskland og Laholm Ungdomsbrandvæsen fra Sverige var inviteret til at deltage i arrangementet.
Aktiviteterne startede med et besøg på Aabenraa Brandstation, hvor de unge medlemmer bl.a. fik vist den nye drejestige samt alt øvrigt materiale på stationen. Den første undervisning fandt sted i forlængelse af en sjov aften i Bov svømmehal.
Lørdagen startede med en række forskellige øvelser, hvor holdene blev sammensat af alle tre nationaliteter. Formålet med øvelserne var samarbejde på tværs af forskellige sprog og kulturer. Tre af øvelserne var udlagt som rene indlæringsøvelser, mens resten var sjove og lidt konkurrencemæssige. De unge brandkvinder og -mænd løste opgaverne til ledernes fulde tilfredshed. Resten af dagen stod i kammeratligt samvær med musik og dans om aften.
På grund af den 6 timer lange køretur for svenskerne, sluttede arrangementet søndag middag.
"Uden hjælp og støtte fra kammeraterne fra Harrislee, Laholm, Rinkenæs og Padborg ville vi ikke have kunnet gennemføre et arrangement af denne størrelse. Vi skylder også en stor tak til vores sponsorer LB syn, LT Natur, Helge Buch aut. Gas & vandmester, Dansk Brandteknik A/S – Kaj Hansen, Forsikringsselskabet GF Grænsen og Superbrugsen Padborg. Vi har modtaget sponsorater i form af materialer og økonomisk hjælp," fortæller Dirk Beckmann, formand for Grænseegnens Ungdomsbrandværn.

Publiceret 11 May 2014 06:00