Koldings sundeste skole skal findes

Sidste år kæmpede over 100.000 skolebørn om at være bedst til at cykle til skole, spise sundt og gå i seng i ordentlig tid.
I Kolding Kommune var Sjølund-Hejls Skole bedst.

Efter en ny stor milliondonation fra Nordea-fonden får kommunens øvrige skoler mulighed for revanche, og nu kan skolerne tilmelde sig.

”Koldings mest sunde børn findes på Sjølund-Hejls Skole. Det ved jeg med sikkerhed.”
Når projektleder Anders Flaskager fra Aktiv Rundt i Danmark kan udtale sig så skråsikkert, hænger det sammen med, at det var 1. klasse fra Sjølund-Hejls Skole, der sidste år fik flest point i hele kommunen i Danmarks største sundhedsprojekt.

Helt præcis 102.048 børn deltog på landsplan sidste år, og i år tror Anders Flaskager på endnu en rekorddeltagelse, efter, at projektet netop har modtaget en tre-årig bevilling på 10,5 mio. kroner fra Nordea-fonden.

”Nu kan vi koncentrere os om projektets indhold, nemlig at give børn og unge nogle gode vaner,” siger Anders Flaskager.

”Et af vores vigtige formål er at fremme det gode liv gennem sundhed og motion, og vi er overbeviste om, at projektet også på lang sigt kan påvirke nutidens børn og unge til at få gode motions- og kostvaner,” siger Nordea-fondens kommunikationschef, Tine Wickers.
Aktiv Rundt i Danmark har eksisteret siden 2006 og hvert år har lærere fra de deltagende skoler evalueret aktiviteterne. En af dem er lærer Jens Bank fra Dalby Skole i Kolding har været med hvert år.

”Børnene er virkelig begejstrede. De glæder sig hvert år til at være med, og de går op i det med liv og sjæl. For mig som lærer er det en aktiv og naturlig måde at inddrage kost og motion i undervisningen. Og så er det sjovt,” siger Jens Bank.

Aktiv Rundt består af en lang række events fordelt over hele året, men det er Sundhedsugerne, som er projektets hovedbegivenhed. Her konkurrerer børnene og får point for fx sund morgenmad, at være aktive til og fra skole, drikke vand og spise frugt og grønt. Pointene bruges til at flytte rundt på et Danmarkskort for på den måde at komme hele Danmark rundt.

Aktiv rundt i Danmark er med sit deltagerantal Danmarks største sundhedsprojekt for børn. I 2013 deltog næsten 1.300 skoler.

Publiceret 11 May 2014 09:00