Ulven er set flere steder i det sønderjyske. Nu kan man også opleve den på museet.

Ulven er set flere steder i det sønderjyske. Nu kan man også opleve den på museet.

Ulven er løs på museet Museum Sønderjylland

Arkæologi Haderslev viser fra 6. maj- 10. august udstillingen ”Ulven kommer!”

En udstilling om den meget aktuelle og omdiskuterede ulv i Danmark set med natur- og kulturhistoriske briller. Udstillingen er bygget op over en række plancher og billeder af ulven, og en række genstande hvori ulven indgår. Og selvfølgelig kan man både se en ulv – dog udstoppet - og høre den. I forbindelse med udstillingen vil der være foredrag i udstillingen. Det sker den 20.-21. maj for skole- og børnehavebørn og den 4. juni kl. 19.30 for alle interesserede.
Ulven er gennem hele den historiske tid blevet opfattet som truslen og den, der tilhører det vilde, naturen, det ukendte. Hunden derimod opfattes som den, der beskytter, tilhørende det kendte, domesticerede, kulturen. Ulven er blevet den forhadte og forfulgte. Hunden omvendt den respekterede og forkælede.
Men de to er rent faktisk mere ens, end vi går og tror. Hundens forfader er ulven. Det er ulvens egenskaber, som er blevet udnyttet af mennesket for at ”skabe” hunden. Vi sætter f.eks. pris på hundens kærlige og familiære væsen uden at tænke over, at også de træk er en arv fra ulven.
Ulveudstillingens naturhistoriske del består dels af en plancheudstilling fra Naturhistorisk Museum i Århus, og dels af knogler og kranier af hunde og ulve fra nu- og fortid, bl.a. kan man se ulveknogler, der er mere end 6000 år gamle. pra

Publiceret 11 May 2014 08:00