DEBAT:

Loppestationer på genbrugspladser

Af
Af Hans Holmer Næstformand SF-Kolding Skovbogade 8 6000 Kolding


I SF er vi glade for den positive opbakning der er blandt borgerne og foreningerne til de etablerede Loppestationerne på Genbrugspladserne.
Der udtrykkes generel tilfredshed med ordningen fra både borgere og Fællesforeningen Lopper. SFs fokus var genbrug og det er en realitet. Ud over det er SF særligt glade for, at der er et godt samarbejder mellem de involverede parter. De ting, der kommer ind i loppestationerne, gør en forskel for de deltagende humanitære foreninger.
Loppestationerne åbnede den 3. april 2013 som en forsøgsordning. Loppestationerne består i, at der er opsat en skibscontainer på hver af kommunens fem genbrugspladser. Her kan borgerne sætte ting, de vil donere til genbrug. Genstandene afhentes af frivillige foreninger, der er medlem af Fællesforeningen Lopper.
Det er ikke kun det at vi er mere ressourcebevidst i kommune der gør os stolte af ordningen- Også de fleksjob ordningen har skab, er en succes. Der er tre medarbejdere i fleksjob tilknyttet ordningen med loppestationerne.
Efterhånden som loppestationerne er blevet en naturlig del af genbrugspladserne, kan loppemedarbejderne hjælpe mere og mere til med det øvrige arbejde på pladserne. Og derved være med til at øge opmærksomheden blandt borgere, der kommer på pladserne om genbrug.
Kort sagt, er genbrugstanken slået igennem og SFs forslag om Loppestationerne er kommet for at blive.

Publiceret 11 May 2014 15:00