Alvorligt uheld på Mosede Landevej

TRAFIKUHELD: Politiet fik mandag aften kl. 22.47 via alarm 112 en melding om et færdselsuheld mellem en lastbil og en personbil på Mosede Landevej ved Greve.
På uheldsstedet var en ambulance, hvis reddere var i gang med at behandle en tilskadekommen fører af en personbil med store skader i fronten.
En lastbil med tilkoblet sættevogn holdt på tværs af vejen og var blevet påkørt på venstre side ved førerhuset af personbilen.
Lastbilchaufføren – en 35-årig mand fra Polen – var uskadt, men var påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagen med assistance fra en tolk.
Personbilen førtes af en 44-årig mand fra Hedehusene, der i ambulancen blev bragt til Køge Sygehus for behandling af diverse knoglebrud. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge de implicerede køretøjer og uheldsstedet.
Uheldet skete, da lastbilchaufføren fra en p-plads i vejsiden ville lave en U-vending for at køre i nordvestlig retning.
Under manøvren blev lastbilen påkørt af personbilen, der blev ført i sydøstlig retning.
Bjærgningskøretøjer sørgede for at flytte de havarerede køretøjer, der spærrede vejen.
Politiet afventer nu en haste-undersøgelse af lastbilchaufførens blodprøve, før politiet tager stilling til, hvad der skal ske med ham.
Den tilskadekomne fører af personbilen meldes uden for livsfare.
pm

Publiceret 20 May 2014 11:00