320.545 danskere har diabetes (alle typer) (foto: Mostphoto).

320.545 danskere har diabetes (alle typer) (foto: Mostphoto).

Diabetesforeningen mangler frivillige

Foreningen efterlyser indsamlere til den 1. juni

Diabetesforeningen i Kolding Kommune mangler indsamlere til landsindsamlingen søndag den 1. juni, hvor der samles ind til børn med diabetes. Nødråbet gælder både enkeltpersoner og foreninger, da Diabetesforeningen i år inviterer sportsklubber, spejdere og andre foreninger til at deltage i landsindsamlingen. Foreningerne, der hjælper Diabetesforeningen med at samle ind, får 15 pct. af det indsamlede beløb til deres eget arbejde.

Søndag den 1. juni holder Diabetesforeningen landsindsamling for femte gang til fordel for børn med diabetes. Indtil videre er der tilmeldt 50 indsamlere i Kolding kommune, men det er ikke nok til at dække alle ruter.
“Vi er både på udkig efter privatpersoner, klubber og foreninger i Kolding Kommune. Vi vil så gerne have dækket alle ruter. Hver rute giver i gennemsnit 1000 kr. Som det ser ud nu, mangler vi indsamlere til 200 ruter”, fortæller John Arne Sørensen, der er indsamlingskoordinator.

Diabetesforeningen prøver på landsplan at øge antallet af indsamlere for at samle flere penge ind til børn med diabetes. Derfor har foreningen som noget nyt i år inviteret sportsklubber, spejdere og andre foreninger til at deltage i landsindsamlingen søndag den 1. juni.

Flere og flere børn rammes af diabetes

Hver uge får 10 danske børn type 1-diabetes. Og siden 1997 er antallet af nye tilfælde af børn og unge med type 1-diabetes fordoblet. Årsagen til type 1-diabetes er stadig et mysterium. Der findes ingen forskning eller undersøgelser, som kan forklare, hvorfor man får type 1-diabetes, eller hvorfor antallet stiger så dramatisk.
Pengene fra landsindsamlingen går til kurser for børn, unge og deres familier, hvor de kan lære mere om, hvordan man lever med diabetes og møde andre familier med lignende udfordringer – samt til rådgivning, oplysning og forskning.

Meld dig som indsamler

En rute tager 2-3 timer og gav i 2013 i gennemsnit over 1.000 kr. Børn under 11 år skal gå ifølge med en voksen. Unge i alderen 11–17 år skal følges to og to, mens voksne kan gå alene.
Tilmeld din forening på diabetes.dk/landsindsamling, sbd@diabetes.dk, tlf. 63 12 90 14 eller hos John Arne Sørensen der er koordinator i Kolding Kommune på 30284625. Oplys gerne kontaktperson og hvor mange ruter, I vil tage.

Publiceret 20 May 2014 14:00