Hvert år uddeler Nordea Esbjerg og Lokalavisen Esbjerg sammen Nordeaprisen. Her fra overrækkelsen i år.

Hvert år uddeler Nordea Esbjerg og Lokalavisen Esbjerg sammen Nordeaprisen. Her fra overrækkelsen i år.

En stolt esbjergenser runder et halvt århundrede

Nordea Esbjergs filialdirektør, Kim Nikolajsen, fylder 50 år

Af
Rune Weitling

Nordeas filialdirektør i Esbjerg, Kim Nikolajsen, runder fredag et skarpt hjørne. Men at der inden længe står noteret et halvt århundrede på dåbsattesten, er nu ikke noget, der generer den energiske bankmand.
“Kollegaerne har da drillet mig med, at jeg nu snart er tættere på 100 år end på at være nyfødt, men jeg er rask og rørig, så det tænker jeg helt ærligt ikke på. Jeg synes, det er dejligt at have fødselsdag, for alternativet er jo noget skidt,” lyder det med vanlig lune fra Kim Nikolajsen.
Ud over sit virke i banken i Kongensgade er Kim Nikolajsen også aktiv i Ribe Esbjerg HH, formand for Sport og Eventpark Esbjerg, medlem af Esbjerg Idrætsråd samt arbejdet i byens elitesports samarbejde. Og interessen for netop sport har Kim altid haft.
“Jeg har både spillet fodbold, håndbold, badminton og tennis, mens jeg i dag spiller mest golf og løber,” fortæller Kim Nikolajsen, der er det, man er en stolt esbjergenser.
“Det er så dejligt at være i en by med fart på. Der er så meget energi i Esbjerg med en masse spændende virksomheder. Det gør det også endnu mere spændende at være bankdirektør,” siger Kim Nikolajsen, der ville ønske at flere vidste, hvor meget byen har at byde på.
“Jeg er jo fra en tid, hvor der var kuttere i havnen. Det var også en god tid. Men havnen i dag er virkelig et centrum. Jeg ville ønske, at alle kunne få mulighed for en havnerundtur. Man bliver simpelthen bare så stolt, når man kører rundt dernede og oplever alt det, der er gang,” siger Kim Nikolajsen, der efter endt HH eksamen enten ville være revisor eller bankmand.
“Jeg har altid været glad for tal, så det var den vej, jeg ville gå, met er tilfældigt, at det blev banken. Men jeg er glad for det, for jeg kan virkelig og så godt lide at møde nye mennesker, og det er der gode mulighed for her,” fortæller Kim Nikolajsen, der fejrer sin 50 års fødselsdag ved en reception torsdag, mens han fredag holder privat fest.
Begge dage naturligvis med de vigtigste personer i sit liv, konen Janne og de to sønner Mark og Mathias.

Publiceret 20 May 2014 11:00