Andreas Brantelid er én af koncertens to solister.

Andreas Brantelid er én af koncertens to solister.

Festkoncert i domkirken

To knivskarpe kor samt to ditto solister er klar ved festkoncerten den 25. maj

Af
Peter Rasmussen

Haderslev Drengekor, Haderslev Domkirkes Pigekor samt to solister med internationalt niveau sørger for, at årets Festkoncert i Haderslev Domkirke bliver en af de musikoplevelser, der bliver hængende i hukommelsen.
Uanset om foråret smiler eller ej, er der betydelige chancer for, at publikums humør er i top, når koncerten den 25. maj i Haderslev Domkirke er slut. Her vil domkirkens to kor, Haderslev Drengekor samt Haderslev Domkirkes Pigekor, i selskab med solisterne Magnus Vigilius og Andreas Brantelid byde på musik, der rører og vækker glæde.
Publikum vil således blive budt på vidt forskellige værker fra de to kor. Blandt andet musik af Mendelsohn, ungarske Miklós Kocsár, danske salmer af Weyse og Carl Nielsen samt engelsk kormusik af Parry og Stanford vil publikum kunne nyde.
Ifølge Henrik Skærbæk Jespersen og Thomas Berg-Juul, der er dirigenter i henholdsvis Haderslev Drengekor og Haderslev Domkirkes Pigekor er det to skarpe kor, publikum kan opleve. Koncerten er nemlig sæsonens sidste, og korene er derfor i topform.
"Korsangerne er så gode, som de bliver. Det gælder både for drengekor og pigekor. De nyeste har været med i et år. Og alle mand er helt klar til at levere deres absolut bedste," siger Thomas Berg-Juul.
"Det er to koncertgrupper, der synger sammen en eller to gange om året, man får lov at opleve i Danmarks dejligste korrum," tilføjer han.

Publiceret 20 May 2014 06:00