Lige nu hænger valgplakaterne over hele byen - men burde de egentlig forbydes?

Lige nu hænger valgplakaterne over hele byen - men burde de egentlig forbydes?

Skal man forbyde valgplakater?

Mere end hver tredje vælger mener, at valgplakaterne ødelægger gadebilledet

Et af valgkampens mest traditionsrige medier er den klassiske valgplakat, der hænger rundt omkring i lygtepælene. Nye tal fra KMD Analyse viser, at vælgerne er splittet i deres syn på plakaterne.
Mere end hver tredje vælger mener, at valgplakaterne ødelægger gadebilledet. Næsten en fjerdedel mener, at de er en god tradition, og hver femte dansker vil helt forbyde valgplakaterne.

Valgplakater er et af de tydeligste tegn på, at et valg er på vej. Og for mange mennesker begynder valgkampen først for alvor i det øjeblik, plakaterne er hængt op i lygtepælene. Valgplakaterne er med andre ord en af de mest indgroede valgtraditioner. Og en af de mest udbredte.
 
Nye tal fra KMD Analyse viser til gengæld også, at valgplakaterne splitter vælgerne.
Næsten hver fjerde mener, at plakaterne er en god tradition, og hver femte vælger mener, at valgplakater bør forbydes.
 
39 pct. af vælgerne mener, at valgplakaterne er gammeldags, og omkring en tredjedel mener, at de enten ødelægger gadebilledet, er grimme eller direkte formålsløse.
Det skal sammenholdes med, at 27 pct. siger, at valgplakater giver kendskab til de opstillede kandidater.
 
Det er dog kun de færreste, der mener, at plakaterne medvirker til, at de går ned i stemmeboksen og afgiver deres stemme eller har betydning for, hvem de stemmer på. Det mener henholdsvis 9 pct. og 5 pct.
 
Den største enighed når danskerne, når det handler om det æstetiske. Kun 1 pct. af vælgerne synes, at plakaterne er flotte.

Publiceret 20 May 2014 11:00